Au reclamat ursul la Primărie! Sălbăticiunea atacă la marginea Petroşaniului

     Ursul dă atac după atac, iar localnicii din cartierele mărginaşe ale Petroşaniului nu ştiu ce să mai facă pentru a alunga sălbăticiunea. Se tem pentru viaţa lor şi cer autorităţilor să ia măsuri până nu se întâmplă o tragedie.

sesizari (1)

Paradoxal, ursul nu dă atacul la livezile oamenilor, ci preferă câinii de pază ai gospodarilor, pe care îi ia direct din curţi, de nu rămâne decât lanţul în urma lor. Atacul ursului a fost înregistrat şi de camerele de supraveghere montate într-o gospodărie, iar vânătorii sunt de părere că este vorba despre un animal sălbatic de aproximativ 3 ani. Oamenii sunt disperaţi şi spun că se tem să mai iasă din case, aşa că au cerut ajutorul autorităţilor locale. Numai miercuri dimienaţă au fost depuse 6 sesizări, iar numărul localnicilor îngroziţi de atacul ursului se aşteaptă să crească. „Şi săptămâna trecută am avut o plângere depusă de mai mulţi cetăţeni din zona Saşa, unde un urs a mâncat o bovină. Comisia din care fac şi eu parte s-a întrunit de îndată în urma sesizării primite. Din comisie mai fac parte reprezentanţi ai ITRSV, Protecţia Mediului şi ai Asociaţiei de Vânătoare. S-a întocmit procesul verbal de constatare şi într-adevăr reclamaţia este întemeiată, iar paguba a existat. Procesul verbal a fost înaintat Ministerului Mediului, în condiţiile în care, pentru a fi împuşcat ursul, este nevoie de o derogare, de autorizaţie pentru împuşcare au pentru a captura acel urs. În momentul în care vom avea un răspuns favorabil de la Ministerul Mediului, Asociaţia de Vânătoare care administrează fondul de vânătoare va lua măsurile de îndată pentru împuşcarea sau capturarea ursului respectiv”,a declarat Daniel Vişan, directorul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Petroşani. Asta este situaţia din Saşa, însă cele mai violente atacuri ale urşilor au fost, în ultima perioadă, mai ales în cartierul Dâlja, ultima dată chiar în noatea de marţi spre miercuri. „Chiar astăzi s-au înregistrat 6 plângeri, dar de această dată le-au atacat câinii de pază şi nu animale gen bovine, ovine, etc. Am discutat cu reprezentanţii Asociaţiei de Vânătoare, au luat legătura şi cu instituţia prefectului pentrua  face demersuri pentrua  grăbi într-un fel sau altul lucrurile pentru a obţine acea autorizaţie de a fi împuşcat sau capturat”, a mai spus Vişan.

Sesizarile vin de la locuitori din cartierele Saşa, Livezeni şi Dâlja, iar oamenii au reclamat autrităţilor că nu ştiu ce să mai facă. Ursul nu se teme de nimic şi, în ciuda faptului că oamenii fac zgomote puternice pentru a alunga sălbăticiunea, animalul dă atac după atac.

[slideshow_deploy id=’17454′]