Iuliu Winkler, împotriva cotelor impuse de refugiaţi

   Europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler (UDMR) a votat împotriva cotelor de refugiaţi care ar urma să ajungă în România. Wikler nu face altceva decât să pătreze linia de la Bucureşti, acolo unde nici Preşedintele şi nici Primul Ministru nu sunt de acord cu impunerea acestor cote.

winkler

Doar doi parlamentari europeni români au votat, în PE; împotriva impuenrii cotelor de refugiaţi, printre care şi hunedoreanul Iuliu Winkler. Şapte dinter ei s-au abţinut, dar cei mai mulţi au susţinut rezoluţia privind cotele obligatorii de migranţi, asta deşi în ţară oficialii vorbesc de zile întregi despre imposibilitatea acceptării acestor cote.

Parlamentul European a aprobat propunerile Comsiei Europene privind gestionarea crizei refugiaţilor, inclusiv repartizarea a 160.000 de imigranţi între statele membre ale blocului comunitar, informează un comunicat al Legislativului european. În urma dezbaterii, eurodeputaţii au adoptat o rezoluţie pe această temă cu 432 de voturi pentru, 142 împotrivă şi 57 de abţineri. România ar urma să primească în septembrie 4.646 de refugiaţi, conform cotelor anunţate de preşedintele Comisiei Europene, Jean- Claude Juncker în cursul săptămânii trecute.

 

De ce a votat împotrivă Winkler

Europarlamentarul Iuliu Winkler apreciază că, dacă România este aptă să primescă refugiaţi, atunci trebuie să fie aptă şi pentru aderarea la Spaţiul Schengen

Într-o declaraţie acordată  portalului de limbă maghiară maszol.ro, Winkler a vorbit depre poziţia autorităţilor de la Bucureşti, susţinută şi de UDMR, potrivit căreia România nu acceptă propunerea Comsiei Europene de repartizare prin cote obligatorii a refugiaţilor care sosesc în Uniunea Europeană. şi a precizat că cei care nu consieră România ca fiind aptă pentru integrarea în Spaţiul Shengen sunt aceeiaşi care se aşteaptă la solidaritatea României. „După inima mea, sunt de acord cu sistemul de cote, dar solidaritatea să fie de ambele părţi”,  a afirmat Iuliu Winkler, ca explicaţie de ce a votat în Parlamentul European împotriva propunerii Comisiei Europene. Pe de altă parte, referitor la sistemul de cote, Iuliu Winkler a afirmat că în România ar putea fi aduşi doar refugiaţi care nu doresc să mergă în Germania sau Suedia.

 

[slideshow_deploy id=’21426′]



« (Știre anterioară)