Poliţiștii hunedoreni, alături de elevi, la începutul noului an şcolar

Aproape 100 de poliţişti hunedoreni vor acţiona suplimentar, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din toată ţara, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.

foto_73574

Din dispoziţia Şefului Poliţiei Române, chestor general de poliţie Petre TOBĂ, luni, 14 septembrie a.c., polițiștii hunedoreni vor acţiona în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Cei 64 de poliţişti de ordine publică, 21 de poliţişti de la rutieră, 2 de la prevenire şi 14 poliţişti de la alte structuri, vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din întreag județul, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă.

Efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara sunt în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

Pentru Poliţia Română, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, poliţiştii în parteneriat cu unităţile de învăţământ, cu reprezentanţii organizaţiilor de părinţi şi cu autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, vor continua să acţioneze pentru îmbunătăţirea siguranţei şcolare.

De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza  pentru elevi diferite activităţi preventive-educative.

Reamintim că, în anul de învăţământ 2014-2015, în urma activităţii desfăşurate de Poliţia Română, la nivel național, numărul infracţiunilor sesizate a înregistrat o scădere cu 8% , faţă de anul şcolar precedent, majoritatea (91%) dintre acestea fiind săvârşite în incinta unităţilor de învăţământ.

Poliţia Română urează tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar !

[slideshow_deploy id=’17330′]