(Foto) Lupeni/ Nepăsarea transformă locurile de joacă pentru copii în adevărate capcane periculoase

 

Locuitorii din Lupeni s-au săturat să vadă cum locurile de joacă pentru copii se degradează sub ochii autorităţilor şi nimeni să nu ia măsuri. Aşa că, dacă pot să intervină direct şi nici nu sunt luaţi în seamă, lupenenii au decis ca măcar să popularizeze problemele în spaţiul virtual, doar – doar cineva va observa problema şi va lua măsuri.

parc_lupeni

În Lupeni, parcurile destinate copiilor au ajuns adevărate capcane pentru cei mici. Locurile de joacă sunt deteriorate, leagănele sau toboganele sunt rupte, dar nimeni nu ia măsuri. O femeie care locuieşte în municipiul condus de primarul Cornel Resmeriţăa  decis să fotografieze toate acestea şi să le posteze pe o reţea de socializare, poate se va găsi totuşi cineva  să le repare, mai ales că parcul în cauză este, cum se spune, la doi paşi de locuinţa primarului.

parc_lupeni1

Un semnal de alarmă în ceea ce priveşte locurile de joacă din Lupeni a fost tras şi de consilierul local PNL Cristian Roşu. În luna iunie, Consiliul local al municipiului Lupeni a aprobat suma de 35000 de lei pentru ca autorităţile locale să execute o serie de lucrări la parcurile de pe raza oraşului. Acest gen de lucrări se impuneau, mai ales în ceea ce priveşte locurile de joacă pentru copii care, atât în parcul de la Bărbăteni cât şi în cel de la CAP, sunt deteriorate şi reprezintă adevărate capcane pentru cei mici. Numai că, de la intenţie la faptă e cale tare lungă uneori. “Deşi Consiliul local a alocat 35.000 de lei pentru reabilitarea parcurilor, în fapt s-au aruncat câteva lopeţi cu nisip şi…atat ! Nu s-a cosit iarba, nu s-a amenajat şi reparat mobilierul de joacă pentru copii, fântânile arteziene nu funcţionează, iluminatul este inexistent”, reclama, în luna iulie, Cristian Roşu.

parc_lupeni4

parc_lupeni5

parc_lupeni6

[slideshow_deploy id=’17450′]