SPERANȚE ȘI OPTIMISM LA DESCHIDEREA NOULUI AN UNIVERSITAR DE LA PETROȘANI

Ieri s-a dat startul noului an de învățământ la Universitatea din Petroșani, instituție etalon a învățământului superior din județul Hunedoara. La eveniment, deși au participat relativ puțini studenți, au fost prezente foarte multe oficialități, de la prefectul județului Hunedoara, Sorin Adrian Vasilescu la președintele Consiliului județean Hunedoara, Adrian David ori de la primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile la directorul general INSEMEX, George Artur Găman și fostul director al CEH, Constantin Jujan și ncă mulți alții, cu toții având în comun calitatea de absolvenți ai cursurilor uneia sau chiar mai multor facultăți din cadrul Universității de la Petroșani.

noul-an-universitar4

Fost cadru didactic la Facultatea de Știință, președintele Consiliului județean Hunedoara, Adrian David, a declarat: ”Astăzi le-am urat succes deopotrivă studenților si profesorilor la debutul anului universitar. Universitatea din Petrosani rămâne cea mai prestigioasa instituție de învățământ din județul nostru si consider că merită integrată în viitoarea strategie de dezvoltare a Hunedoarei ca partener durabil. Gaudeamus Igitur!”

La rândul său, primarul municipiului Vulcan, ing. Gheorghe Ile, a declarat:Orice întoarcere în Aula Universității din Petroșani este un prilej de a putea exprima recunoștința față de toți profesorii acesteia, nu doar pentru modul în care ne-au transmis nouă cunoașterea domniilor-lor în urmă cu mai mulți ani, ci și pentru că în aceste vremuri în care instituțiile de învățământ superior traversează – ca întreaga societate – provocări reale pentru continuarea și susținerea cursurilor, profesorii noștri universitari reușesc să păstreze Universitatea deschisă pentru toți cei ce optează pentru facultățile de aici. Ne-am regăsit astăzi cu toții într-un cadru festiv unde dincolo de cuvintele frumoase rostite, studenții au primit îndemnuri ferme pentru a răspunde cu asumare și cu seriozitate la cerințele anilor de pregătire universitară. Doresc Universității din Petroșani viață lungă, domnilor profesori multă sănătate, iar studenților spor la școală și multă baftă.”

noul-an-universitar3

Cuvinte frumoase au rostit de la tribună și ceilalți invitați, dar și gazdele, chiar dacă, într-un moment de emoție greu de depășit de noua conducere a Universității, a fost nevoie de intervenția prefectului Vasilescu pentru a nu trece cu nepăsare peste încă dureroasa amintire a trecerii în neființă a celui care a fost, până nu demult, rector al acestei instituții, prof.univ.dr.ing. Aron Poantă,  în memoria căruia a fost ținit un moment de reculegere.

Potrivit cifrelor prezentate de rectorul Marius Marcu, noul an universitar ncepe cu aroape toate locurile de la studiile de licență scoase la concurs în acest an ocupate, dar și cu cifre de școlarizare încurajatoare la studiile de master și doctorat.

[slideshow_deploy id=’19658′]