Avertisment serios pentru cetățenii Petroșaniului de la primarul orașului

tiberiu-iacob-ridzi-s-ar-putea-refugia-pnl1359352913După cum se știe, încă de la finele lunii iunie 2015, primarul municipiului Petroșani a atras atenția asupra faptului că problemele din sectorul minier și energetic din Valea Jiului pot genera deficiențe grave în legătură cu asigurarea agentului termic pentru populație și pentru instituțiile publice (școli, grădinițe, licee etc.) racordate la sistemul centralizat de termoficare din Petroșani și alte localități ale Văii Jiului.

În această direcție, primarul Tiberiu Iacob Ridzi a sesizat inclusiv ministrul Energiei, solicitând garanții că sistemul centralizat de termoficare din Valea Jiului va funcționa la parametri normali în iarna acestui an. ”Din păcate, răspunsul pe care l-am primit în aceste zile din partea domnului ministru Andrei Gerea este în măsură să ne îngrijoreze și mai tare. Domnia sa nu a făcut altceva decât să ne confirme că, în prezent, din stocul de cărbune necesar pentru ca CEH să funcționeze normal în această iarnă, estimat pentru finalul lunii septembrie la 120.000 de tone de huilă, în depozitele de la termocentralele Paroșeni și Mintia existau, la îneputul lunii octombrie, doar 7,1 mii tone. Mai mult, domnul ministru ne precizează cât se poate de clar faptul că, în prezent, CEH nu poate asigura întreaga cantitate de cărbune necesară pentru perioada de iarnă 2015-2016 din producție proprie iar, la acest moment, posibililele soluții de rezolvare a acestei situații sunt doar la faza de analiză, nefiind luată nici o măsură clară în acest sens ”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Primarul municipiului Petroșani consideră că, în urma răspunsului deloc încurajator al ministrului Energiei există temeri serioase că aprovizionarea cu agent termic în aceasă iarna ar putea să nu fie una corespunzătoare. În acest sens, la nivelul municipalității, s-a luat decizia efectuării, în perioada următoare a unor investiții în regim de urgență pentru dotarea unităților de învățământ cu centrale pe gaz, care să asigure alternativa în caz de avarie a sistemului centralizat de termoficare.

”Avertizăm, în același timp, cetățenii care sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare să aibă în vedere asigurarea unor surse alternative de încălzire pentru această iarnă, pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute care pot apărea în asigurarea căldurii, în mod independent de societatea locală de termoficare”, mai precizează Tiberiu Iacob Ridzi.

În același timp însă, autoriătățile publice locale de la Petroșani fac încă un apel la conducerea Complexului Energetic Hunedoara, la Ministerul Energiei și la Primul Ministru să identifice și să pună în aplicare de urgență, acele măsuri care se impun pentru ca sistemul centralizat de termoficare să poată funcționa corespunzător în cursul acestei ierni, astfel încât cetățenii municipiului Peroșani să nu aibă de suferit.

[slideshow_deploy id=’17636′]