PSD își alege astăzi președintele. Cum votează Valea Jiului ?

bua la psdSocial-democrații își aleg duminică, 11 octombrie, noul președinte al partidului, singurul candidat la această funcție fiind actualul președinte interimar al PSD, Liviu Dragnea.

Pentru prima dată președintele PSD nu este votat în cadrul unui Congres, sistemul de vot introdus la aceste alegeri dând ocazia tuturor membrilor de partid să-și aleagă liderul. Astfel, au fost amplasate urne de vot în toată țara, iar pentru a-și spune opinia cu privire la viitorul președinte sunt așteptați în jur de 531.000 de membri de partid. Dragnea a precizat vineri că aceștia pot vota indiferent dacă și-au plătit cotizația la partid sau nu.

Urnele au fost deschise duminicăla ora 8,00 și se vor închide la orele 20,00, după care rezultatele votului vor fi centralizate la București. Și în Valea Jiului, social-democrații din cele 6 localități sunt invitați să-și exprime opțiunea pentru sau ămpotriva lui Liviu Dragnea, majoritatea secțiilor de votre find organizate la sediile PSD. Printre primii politicieni de frunte ai Văii Jiului care au votat , încă de la prima oră a dimineții, se numără și Dănuț Buhăecu, primarul orașului Uricani. Acesta spune că a votat pentru un nou început de etapă în cadrul PSD, partid despre care crede că va câștiga nu doar încrederea social-deocraților, ci a majorității românilor, și la alegerile locale și parlamentare de anul viitor.

buha cu dragneaÎn Valea Jiului, rezulatul votului este previzibil, având în vedere faptul că și pentru luarea deciziei privind numirea lui Liviu Dragnea în funcția de președinte interimar al PSD, după consultarea tuturor organizațiilor locale, președintele PSD Hunedoara, depitatul Laurențiu Nistor a declarat că social-democrații di tot județul Hunedoara îl susțin pe Liviu Dragnea. Declarația a fost reconfirmată de liderul social-democrat și zilele trecute, înainte de scrutinul intern de astăzi.

Rezultatele alegerilor de duminică vor fi validate luni de Comitetul Executiv Național, iar pe 18 octombrie, în cadrul Congresului extraordinar a partidului vor fi aleși și ceilalți membri ai conducerii, președinte executiv, vicepreședinții, secretarul general.

[slideshow_deploy id=’17450′]



(Următoarea știre) »