Interes pentru cetăţeni – ZERO/ Adresa trimisă parlamentarilor hunedoreni de ApaServ în urmă cu două săpătămâni nu a lăsat „amprente” instituţionale!

PARLAMENTARI

Parlamentarii din judeţul Hunedoara mimează, politic, interesul pentru cetăţenii care le-au dat votul, însă, în realitate sunt interesaţi de problemele oamenilor foarte puţin spre deloc. Altfel nu s-ar explica de ce la o adresă primită de vreo două săptămâni nu s-au chinuit să răspundă nici măcar banalul text de curtoazie  „am primit” sau „vom analiza”.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Operatorul de apă şi canalizare din Valea Jiului, ApaServ Valea Jiului SA,  a cerut, în scris, sprijinul TUTUROR parlamentarilor din judeţul Hunedoara în problema mult discutată a preţului la apă. „Cu toate că măsurile legale luate de echipa de management a societăţii au avut ca efect respectarea condiţiilor contractuale, respectiv politica tarifară la data prezentei este respectată, finalizarea implementării proiectului este ameninţată de un factor de risc reprezentat de informaţiile vehiculate în spaţiul public local al Văii Jiului. Conform acestor informaţii, planul tarifar ar putea suferi modificări prin renegocierea condiţiilor contractuale iniţiale asumate de către toate părţile implicate şi anume: Operator, Asociaţie, Ministerul Fondurilor Europene, Comisia Europeană. Rugăm intervenţia dumneavostră la factorii decizionali guvernamentali pentru clarificarea posibilităţii sau imposibilităţii de modificare a condiţiilor contractuale iniţiale, respectiv renegocierea Planului tarifar cuprins în Contractul de Finanţare al proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Judeţul Hunedoara (Valea Jiului)”.  Răspunsul primit de la dumneavoastră va fi adus la cunoştinţa beneficiarilor serviciilor prestate de societatea noastră”, se arată în adresa ApaServ Valea Jiului SA remisă parlamentarilor hunedoreni, deopotrivă deputaţi şi senatori. Adresa respectivă conţine şi un scurt istoric al proiectului şi modul în care s-a ajuns la majorarea tarifelor mult discutată în ultima perioadă mai ales de senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu, care îl arăta cu degetul acuzator pe directorul societăţii, Costel Avram, lăsând în umbră prevederile clare ale contractului de finanţare în care politica tarifară este parte integrantă, rolul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară în aprobarea tarifelor sau implicarea directă a consiliilor locale din Valea Jiului şi al Consiliului Judeţean Hunedoara, constituite în ADI. Ştiţi câţi parlamentari au răspuns la această adresă? Unul singur! Carmen Hărău (PNL) a transmis un mesaj de confirmare a primirii mailului, dar cam atît. Câţi au luat cu adevărat atitudine faţă de adresa trimisă şi au făcut demersuri în acest sens? Niciunul, încă! Nici măcar Haralambie Vochiţoiu, cel care promitea la o întâlnire cu pensionarii că va interveni pentru scăderea preţului la apă, dar numai dacă directorul Costel Avram va fi schimbat din funcţie! De remarcat că adresa s-a trimis în data de 8 octombrie, aşa că era timp berechet pentru formularea măcar a unui răspuns de curtoazie!

 

 

[slideshow_deploy id=’19869′]