Proiect de aproape 8 milioane de euro! Castelul Corvinilor îşi va recăpăta strălucirea şi măreţia de odinioară

Castelul Corvinilor va fi refăcut exact după modelul original din secolul al 15-lea. Lucrările costă enorm, aproape 8 milioane de euro, dar primim fonduri europene pentru asta. Proiectul a primit aviz pozitiv de la Ministerul Culturii. Valoarea proiectului e de 7.5 milioane de euro. Monumentul va fi complet restaurat şi se va face şi promovare turistică, scrie Digi24.ro.

castelul-corvinilor

 

Este cel mai amplu proiect de reabilitare al Castelului Corvinilor de până acum. La el au lucrat arheologi, pictori, ingineri constructori şi restauratori. Va fi reparat castelul, dar vor fi făcute lucrări şi pe domeniul de patru hectare.

„Va fi amenajată o zonă de spectacole, cu grajduri, cu o fierărie, o zonă cu tribune, pentru a se desfășura un turnir inspirat dintr-o poveste reală, din timpul regelui Matei Corvin, trei cavaleri de la curtea lui au mers la un turnir în Anglia”, a declarat administratorul Dan Bera.

Castelul va fi readus la înfăţişarea sa iniţială, dar la reamenajarea interiorului se va ţine cont şi de importanţa turistică a locului.

Dan Bera, administrator Castelul Corvinilor: se va realiza un amfiteatru, unde se vor desfășura spectacole de teatru, de operă, de operetă, și asta într-un cadru minunat, pentru că această zonă este spectaculoasă și impresionantă.

[slideshow_deploy id=’19661′]

Sursa:https://www.voceatransilvaniei.ro/