Primăria Lupeni, datoare la unul din constructorii din Straja

Primăria Lupeni, bună de plată. Cei de la ACOMIN au câştigat un proces împotriva municipiului Lupeni pentru neplata facturilor. Astfel, administraţia locală are de achitat peste 150 de mii de lei, dar decizia magistraţilor nu este definitivă.

primaria-lupeni-prima-pagina-794x346

“Admite cererea de ordonanţă de plată formulată de către creditoarea SC Acomin SA împotriva debitoarei UAT Mun. Lupeni -SPADS Straja Lupeni.Ordonă debitoarei să plătească creditoarei suma de 156.556,99 lei reprezentând debit principal la care se adaugă dobânzile legale calculate de la data emiterii facturilor şi până la data plăţii efective a debitului principal în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei. Obligă debitoarea să plătească creditoarei suma de 1240 lei cheltuieli de judecată”, se arată în soluţia instanţei.

La finele anului 2011, Primăria Lupeni a scos la licitaţie proiectul de dezvoltare al Staţiunii Straja. Contractul, în valoare de 152.909.216 lei, a fost adjudecat de asocierea SC Termogaz Company SA Haţeg, SC Acomin SA Cluj Napoca, SC Kranz Eurocenter SRL Piteşti. De când a fost adjudecat proiectul, la Lupeni au ajuns pentru Straja 37 milioane de lei. Potrivit datelor oficiale, pentru domeniul schiabil din Straja, Primăria Lupeni are de încasat aproape 50 de milioane de lei de la Guvern, bani pe care trebuie să îi achite firmelor intrate în asociere – Acomin şi Termogaz Company – care au executat lucrări. Staţiunea Straja este cuprinsă într-un amplu program de dezvoltare, respectiv „Schi în România”, în valoare de 45 de milioane de euro, fără TVA

[slideshow_deploy id=’17217′]



« (Știre anterioară)