CASA MINIATURILOR, UN NOU REPER TURISTIC PENTRU VIZITATORII GEOPARCULUI DINOZAURILOR

Localitatea Toteşti găzduieşte de acum Casa Miniaturilor, un nou punct de vizitare, interpretare şi educaţie pe teritoriul Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului – Universitatea din Bucureşti, amenajat în sediul fostei şcoli din localitate.

Casa-Miniaturilor1

Deschiderea oficială a avut loc în prezenţa a peste 100 de voluntari, cadre didactice şi membri ai cluburilor Exploratorii (elevi ai şcolilor primare şi gimnaziale din Ţara Haţegului cuprinse în Reţeaua EduGeoparc), care au participat direct la realizarea şi amenajarea acesteia.

Casa-Miniaturilor-10

Casa Miniaturilor propune o expoziţie inedită care se bazează pe un dublu joc al dimensiunilor: de la mare la mic şi de la mic la mare.

Casa-Miniaturilor4

Pe de o parte, sunt prezente obiective culturale şi naturale din Ţara Haţegului realizate în miniatură, cu o mare atenţie pentru detalii.  Pe de altă parte, prin intermediul unei colecţii de macrofotografii, vizitatorul face cunoştinţă cu forma şi aspectul unor microalge şi microorganisme, fosile extrem de mici, mărite cu ajutorul microscopului electronic.

Casa-Miniaturilor3

Realizarea miniaturilor este primul proiect major de voluntariat desfăşurat în cadrul Reţelei EduGeoparc. Miniaturile reprezintă, în prezent, 10 obiective culturale şi naturale din zonă. Ele sunt realizate de voluntarii pentru Geoparc şi de membrii cluburilor Exploratorii, fiecare echipă lucrând sub îndrumarea unui cadru didactic de la Colegiul Naţional “I.C. Brătianu” Haţeg ori din comunele Baru, Sîntămăria Orlea, Densuş, Răchitova, Râu de Mori şi Sarmizegetusa.  Miniaturilor deja prezente li se vor alătura şi altele, realizate de cluburile Exploratorii din celelalte comune din Ţara Haţegului astfel încât, în timp, să fie expuse toate obiectivele reprezentative pentru zonă.

Casa-Miniaturilor7

[slideshow_deploy id=’19659′]