Directorul CEH, băgat în corzi după plecarea la Olăneşti a sindicaliştilor de la “Muntele”

În plină criză financiară, Complexul Energetic Hunedoara plăteşte peste 200 de milioane de lei pentru deplasarea unui grup de sindicalişti de la “Muntele” la Olăneşti, acolo unde, de fapt, au loc alegerile Federaţiei Mine şi Energie. Liderii unui al sindicat din Valea Jiului, “Noroc Bun”, i-au înaintat directorului general al CEH, Emil Floruţ, o adresă prin care îi cer să înceteze să cheltuiască haotic banii companiei.

Emil_Florut1-e1442762015802

Adrian Jurca, liderul minerilor de la Livezeni este cel care a înaintat adresa către directorul general al CEH, Emil Floruţ, la scurt timp după ce a precizat, în mediul on-line că “un grup de 35 de sindicaliști de la ‎Sindicatul Muntele pleacă la ‎Olănești în delegație pentru trei zile. Costurile estimate pentru o persoană sunt de aproximativ 700 lei.

Deci, în plină criză, ‎CEH plătește aproximativ 250 milioane de lei vechi pentru o distracție sindicală”. Prin adresa remisă directorului general al CEH, Jurca îi solicită acestuia să comunice suma suportată de CEH pentru deplasarea sindicaliştilor la Olăneşti. De asemenea, se cere elaborarea urgentă a unui plan pentru eventuale siuaţii “de avarie”, cum ar fi insolvenţa sau falimentul CEH, dar şi să poarte discuţii cu toate sindicatele, nu doar cu cel reprezentativ.

Iată, în cotninuare, solicitarea transmisă de reprezentantul sindicatului “Noroc Bun”, Adrian Jurca, către directorul CEH.

510Sindicatul ,,Noroc Bun” înregistrat la Grefa Judecătoriei Petroşani în urma Sentinţei Civile nr.3678/23 iulie 2007 ,( iar conform Sentinţei Civile nr.400/2014 devenind organizaţie sindicală la nivelul CEH-SA ) vă transmite următoarele:
1. Având în vedere aprobarea de către dvs a unui număr de peste 30 de delegaţii cu cheltuielile aferente( diurnă, cazare, masă etc) pentru deplasarea unor sindicalişti , în scop direct sindical, la Olăneşti,vă solicităm să ne transmiteţi suma totală suportată de către CEH-SA în acest scop , dar şi capitolul din BVC aprobat , care prevede aceste cheltuieli. Deplasările noastre la Ministerul Energiei au fost suportate de către organizaţia noastră, iar oamenii au fost pontaţi în libere sau concediu.
2. Moral, vorbind vă solicităm să încetaţi a mai cheltui banii CEH-SA în astfel de scopuri, iar principiul pe care se pare că îl folosiţi: cheltuie şi administraţia , cheltuie şi sindicatul ca să fie bine ca să nu fie rău, ar trebui să înceteze.
3. Vă solicităm să elaboraţi urgent un plan ,,Open solution crash”, care să corespundă unor situaţii de avarie, pentru a nu risca să rămână pe stradă sute de oameni. Astfel: acest plan să conţină soluţiile care trebuiesc aplicate în cazul unor situaţii gen: insolvenţă, faliment sau inchiderea unor mine sau părţi dintr-o mină în cazul unor avarii( posibile, având în vedere situaţia precară în care se află locurile de muncă). Mai pe scurt: Ce veţi face cu oamenii în cazul unor situaţii critice?
4. Vă solicităm să purtaţi discuţii cu toate organizaţiile sindicale, nu numai cu sindicatul reprezentativ. Reprezentativitatea este o calitate pe care o are o organizaţie sindicală care îi permite negocierea CCM, nu monopolul absolut asupra deciziilor care se iau legat de viitorul angajaţilor CEH-SA.
5. Vă solicităm de asemenea să ne justificaţi economic dotarea Sindicatului Muntele cu 4 (patru) maşini şi bonurile de combustibil aferente.
6. Pentru o eventuală întâlnire vă prezentăm bibliografia necesară: Legea Minelor, Directiva 2009/72/ CE privind normele comune pentru piaţa de energie, Decizia 787/2010 CE privind ajutorul de stat, Legea 123/10.07.2012 a energiei electrice si gazelor, Legea Dialogului Social”
.

 

[slideshow_deploy id=’22083′]