Tiberiu Iacob Ridzi vrea un parteneriat pentru siguranța cetățenilor

tiberiu-iacobÎn urma discuțiilor avute cu reprezentanții mai multor instituții publice locale, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a decis să demareze procedurile privind încheierea unui parteneriat cu toți cei ce răspund de securitatea, siguranța, ordinea și liniștea publică, implicit de salvarea de vieți omenești.

”Este adevărat că avem Comitetul local pentru situații de urgență, este adevărat de asemenea că în astfel de situații sunt mai multe instituții și servicii locale care intervin, conform procedurilor în vigoare. Nu sunt însă toate cele ce pot avea un aport deosebit pentru orice fel de situație care pune în pericol viața și siguranța cetățenilor. Mai mult decât atât, este nevoie de o coordonare unică a intervențiilor acestora, pe care administrația publică locală o poate asigura, prin reprezentanții desemnați”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

În săptămânile imediat următoare – până la sfârșitul acestui an, primarul Petroșaniului îi va invita la discuții punctuale pe reprezentanții tuturor acestor organisme locale, fie ele instituții publice sau ONG-uri cu activitate specifică de protejare a vieții oamenilor și de siguranță a acestora. Tiberiu Iacob Ridzi este de părere că o conlucrare eficientă în slujba cetățenilor dintre reprezentanții societății civile și administrația locală trebuie să fie reflectată în primul rând de felul în care putem asigura condițiile optime pentru ca viața comunității să se deruleze într-un climat normal.

[slideshow_deploy id=’17636′]