Deschide ochii! Nu-i stigmatiza!/ Luminiţe pentru victimele nemilosului HIV

Reprezentaţii Filialei Petroşani a Crucii Roşii ne cheamă pe toţi, cei care vrem să ne manifestăm compasiunea, să fim cu gândul şi inima alături de victimele nemilosului virsul HIV.

pizap.com14489757206071

Valea Jiului are peste 200 de persoane infectate cu virusul HIV, iar numărul lor este în creștere, din păcate. Cei mai mulţi au luat cumplita boală, în copilărie, chiar în spitale, într-o perioadă în care se ştiau prea puţine despre HIV/ SIDA. Unii dintre ei au pierdut lupta cu viaţa. Alţii au ajuns adulţi, dar au trăit toată viaţa cu acest stigmat.

Crucea Roșie Petroșani în parteneriat cu Spitalul de Urgență Petroșani a desfășurat o amplă campanie de informare și conștientizare a tinerilor din licee – ”Deschide ochii! Nu-i stigmatiza”. Voluntarii de la Crucea Roşie au precizat că “misiunea noastră este de a ajuta comunitatea să înțelegă și astfel să știm cu toții ce este de făcut”.

Luni, 7 decembrie 2015, la încheierea acestei campanii, la ora 17,00, suntem cu toţii invitaţi în Piața Victoriei Petroșani, să aprindem o lumină pentru cei care au plecat de pe acestă lume răpuși de nemilosul HIV.

[slideshow_deploy id=’24093′]