Chiar dacă tehnic este pregătit/ Deponeul de gunoi va deveni operaţional anul viitor

Lucrarea este finalizată, dar se aşteaptă organizarea licitaţiei pentru deservirea deponeului de gunoi de la Bârcea Mare. Din acest motiv  va fi operaţional doar de anul viitor.

B1346264324

Deponeul de la Bârcea Mare – comuna Băcia este realizat cu fonduri europene nerambursabile prin Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) – „Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor”. Valoarea totală a proiectului este de 70.636.566 euro, din care contribuţia UE este de 43.592.526 euro, de la bugetul de stat s-a alocat suma de 20.333.757 euro, iar contribuţia autorităţilor locale partenere în acest proiect a fost de 6.710.283 euro, cea mai mare parte –4.952.613 euro – fiind alocaţia Consiliului Judeţean Hunedoara.  Proiectul este finalizat, darn u poate fi operaţional până anul viitor. “Din punct de vedere ethnic, deponeul de la Bârcea Mare este operaţional şi acum, însă trebuie să organizăm licitaţia pentru a-I desemna pe cei care vor deservi acest deponeu. După şedinţa de consiliu din această lună vom demara procedura de licitaţie, dar deponeul va deveni cu adevărat operațional anul viitor, după adjudecarea licitaţiei”,a  explicat preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David.

Groapa de gunoi ecologică de la Bârcea Mare face parte dintr-un proiect mult mai amplu, respectiv “Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor”, care cuprinde întregul judeţ Hunedoara. În cadrul acestuia au mai fost prevăzute lucrări de realizare a staţiei de sortare, staţiei de tratare mecano-biologică, depozit de deşeuri cu capacitatea de 4576800 metri cubi în localitatea Bârcea Mare, staţie de sortare deşeuri Petroşani, cu capacitatea de 15 980 tone/an (51 tone/zi) şi suprafaţa construită de 3 000 metri pătraţi, staţie de transfer deşeuri Petroşani, cu capacitatea de 42 571 tone/an şi suprafaţa construită de 14 000 metri pătraţi, precum şi închiderea depozitelor neconforme din Deva, Orăştie, Haţeg, Hunedoara, , Călan, Rapoltu Mare, Petrila, Aninoasa şi Lupeni.

[slideshow_deploy id=’24093′]