Primăria Petroşani îşi ascute săbiile pentru 43 de hectare din Parâng

Primăria municipiului Petroşani şi Romsilva reîncepe lupta în instanţă pentru 43 de hectare de teren din Parâng. Luni de zile, procesul a fost suspendat, însă recent a fost repus pe rol, iar astăzi este termen de judecată, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Primaria-Petrosani-Hunedoara

Procesul în instanţă a pornit după ce reprezentanţii Romsilva au refuzat să renunţe la 43 de hectare de teren pe care ar fi urmat să fie realizată o instalaţie de transport pe cablu. Practic, procesul de pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia are la bază încercarea Primăriei din Petroşani de a scoate definitiv din fondul forestier naţional circa 43 de hectare de teren, aşa încât să poată continua proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil din Parâng. Administraţia publică locală a obţinut două decizii favorabile în procesul intentat Regiei Naţionale a Pădurilor – ROMSILVA, însă Înalta Cure de Casaţie şi Justiţie a răsturnat tot eşafodajul când a decis admiterea recursului declarat de Regia Naţională de Pădurilor – Romsilva împotriva sentinţei nr. 396 din 29 noiembrie 2012 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal.  Ca urmare,  acasat sentinţa atacată şi a trimis cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe, unde procesul a stagnat timp de mai multe luni, la fel ca şi proiectul din Parâng.  Edilii au precizat, însă, că dosarul în instanţă av continua, în ciuda faptului că o perioadă a fost suspendat. “Vrem să refacem documentaţia, să vedem ce mai vrea în plus Romsilva, ca să putem să rezolvăm problema”, declara recent primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi. De precizat că în acest dosar a fost dispusă şi realizarea unei lucrări de expertiză topografică, absolut necesară pentru clarificarea lucrurilor.

Potrivit informaţiilor noastre, dacă Romsilva va câştiga în cele din urmă, iar Primăria Petroşani nu va obţine terenul în litigiu, în condiţiile în care proiectul a fost astfel conceput, edilii trebuie să găsească vreo 80 de hectare de teren să le dea la schimb celor care administrează pădurile.

[slideshow_deploy id=’22083′]