CEH contestă amenda de la Ministerul Mediului

 

Complexul Energetic Hunedoara va contesta amenda primită de Ministerul Mediului. Pentru că nu a achiziţionat la timp certificatele de carbon, societatea energetică a primit amenda de la Ministerul Mediului. Nota de plată este de 120 de milioane de euro, dar conducerea societăţii spune că nu este punctul final. Amenda va fi contestată.

ceh2

“Vom contesta amenda şi vom chema în garanţie Ministerul de Finanţe pentru că nu ni s-a aprobat la timp ajutorul pentru achiziţionarea certificatelor de carbon. Noi am primit o adresă de la Bruxelles prin care trebuie să justificăm de ce nu s-au achiziţionat la timp certificatele de carbon. Este o procedură care trebuie parcursă, ne vom judeca. Există un precedent şi la Oradea”, a declarat Emil Floruţ, directorul general al CEH.

Complexul Energetic Hunedoara nu a reuşit să achiziţioneze până la data de 30 aprilie cele peste un million de certificate de CO2, astfel că statul a trebuit să ofere un ajutor, care a ajuns în conturile societăţii cu două luni întârziere.

[slideshow_deploy id=’17636′]