VIDEO: Vezi cum arată autostrada demolată dintre Alba și Sibiu. Amploarea dezastrului șochează

Imaginea unui dezastru anunțat de specialiști încă din timpul lucrărilor de construcție a lotului 3 din Autostrada Orăștie – Sibiu și confirmat ulterior de realitatea din teren, respectiv închiderea sa la doar 9 luni de la inaugurare și demolarea unui tronson de circa 250 de metri.

Autostrda demolata

Acum scandalul se află în faza plângerilor penale, a rapoartelor ce au constatat deficiențe majore în realizarea obiectivului de investiții, a suspiciunilor privind complicitatea unor responsabili din CNADNR în avizarea lucrărilor constructorului Impregilo, a decaptării conducerii CNADNR prin demiterea lui Narcis Neaga.

Deși estimarea CNADNR privind redeschiderea circulației auto pe lotul 3 din A1 Orăștie – Sibiu este iunie 2016, nu există în acest moment nicio soluție clară prezentată de autorități pentru remedierea situației. Este vorba despre costurile pentru aceste reparații, pe care nimeni nu este dispus să și le asume. Miza este uriașă, întrucât dacă nu se vor găsi soluții, respectiv bani, pentru remedierea situației autostrăzii demolate până la sfârșitul anului viitor, statul român riscă să returneze toată finanțarea nerambursabila de 370 de milioane de euro primită de la UE pentru întregul tronson de autostradă.

 

Până când DNA-ul va stabili niște responsabili pentru acest dezastru, vă reamintim că în 2015, performanța României în construcția de autostrăzi este de minus 9 kilometri,informeaza ziarulunirea.ro.

Reportaj video cu autostrada A1 Orăștie-Sibiu Lot 3 efectuat pe 5 decembrie 2015 de membrii Asociației Construim România