Aproape 6 milioane de lei pentru Lupeni

Guvernul şterge datoriile municipiului Lupeni. Executivul a alocat bani din fondul de rezervă bugetară unor unităţi administrativ-teritoriale. Nu mai puţin de 5 milioane de lei a alocat Guvernul municipiului Lupeni.

primaria-lupeni-prima-pagina-794x346

Potrivit buletinului Ministerului Finanţelor Publice, la data de 31 octombrie, unitatea administrativ-teritorială de la Lupeni avea arierate în sumă de 5,72 milioane de lei. În şedinţa de săptămâna trecută s-a alocat suma de 5.919.000 lei, astfel municipiul Lupeni rămâne şi cu bani în plus, după ce prin banii daţi de Guvern datoriile se sting. Tot din acelaşi fond, Executivul a alocat suma de 1,72 mii lei pentru municipiul Vulcan şi 215,60 mii lei pentru oraşul Petrila.

primaria vulcan

 

Suma a fost dată administrațiilor locale din aproape toate județele și din București pentru a-și plăti datoriile mai mari de 90 de zile (arieratele) și obligațiile ce decurg din unele sentințe judecătorești.

download (1)

”Având în vedere că aceste administrații locale nu au fondurile necesare pentru plata arieratelor, iar această situație ar putea duce la blocarea activității, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, le vor fi alocate sumele necesare pentru stingerea acestor datorii, prin suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale”, şi-a motivat Executivul decizia.

 

[slideshow_deploy id=’17217′]

 

 



« (Știre anterioară)