Regulamentul, statutul şi decalogul de integritate al PNL pălesc în faţa deciziilor politice ale lui Bogdan Ţîmpău!

Pentru Bogdan Ţîmpău, liderul PNL Hunedoara, regulamentul, statutul partidului şi chiar decalogul de integritate anunţat de liderii centrali ai partidului sunt chestiuni prea puţin importante, umbrite de „măreţia” deciziilor politice. Ţîmpău le-a spus clar celor prezenţi în sală, cu subiect şi predicat, la şedinţa Biroului Politic Judeţean Paritar al Filialei Teritoriale a PNL Hunedoara că sunt acolo pentrua  lua o decizie politică şi nu pentru a vedea dacă se respectă decalogul de integritate, statutul partidului sau regulamentul intern.
pizap.com14513971542971
Reamintim că, în ciuda trecutului său glorios în structurile PCR, unde a fost remunerat ca „muncitor cu munca politică”, după cum a recunoscut chiar el, Păucel a fost confirmat ca membru al noului PNL şi a fost anunţat ca şi candidat la funcţia de primar din partea liberalilor.  Primirea lui Ilie Păducel în PNL a fost (re)confirmată luni în Biroul Judeţean reunit, format din membrii fostului birou politic al PDL şi cel al vechiului PNL Bogdan Ţîmpău a precizat că au existat 3 voturi împotriva intrării acestuia în PNLşi 7 voturi împotriva candidaturii acestuia la funcţia de primar. De precizat că, iniţial, intrarea acestuia în partid s-a votat în Biroul Local al Organizaţiei Petrila, într-o şedinţă despre care s-a spus că a încălcat grav statutul.
Liberalii din Petrila au formulat chiar şi o contestaţie pe care au trimis-o forurilor superioare şi despre care succesorul lui Mircea Moloţ susţinea că a fost analizată. „Contestaţia a fost analizată şi de aceea s-a votat în Biroul Judeeţan inclusive validarea calităţii de membru pentru Ilie Păducel”, a declarat Bogdan Ţîmpău. Menţionăm că liberalii din Petrila s-au abtinut de la vot când s-a discutat problema intrării primarului Petrilei în PDL tocmai din cauză că acesta ar încălca primul punct al decalogului de integritate al partidului, anunţat de liderii centrali ai partidului. Bogdan Ţîmpău a încercat să acrediteze ideea că Păducel nu încalcă articolul referitor la „Lustraţie”, pentru că nu ar fi fost plătit pentru activitatea depusă în funcţia de secretar PCR, însă l-a contrazis chiar primarul Petrilei, care recunoaşte că a fost plătit – cu o sumă cuprinsă între 3.300 şi 3.800 de lei – ca „muncitor cu munca politică”.  Iar la Deva lucrurile nu au mers deloc aşa de lin cum şi-ar dori sau cum îşi imaginează succesorul lui Moloţ la conducerea PNL Hunedoara. De fapt, în Consiliul Judeţean Executiv al PNL Hunedoara 14 membri au votat pentru aducerea lui Păducel, 6 au fost împotrivă şi s-a înregistrat şi o abţinere, spun sursele noastre. În BPJ lucrurile au stat în felul următor: 27 de voturi „Pentru”, 3 „Împotrivă” şi 11 abţineri.
Practic, Ţîmpău a uitat de abţineri şi a uitat să menţioneze şi luările de poziţie, punctuale din şedinţă, în care s-a explicat opoziţia. Nu împotriva omului Ilie Păducel, ci a imaginii pe care acesta o reprezită, a trecutului său şi a incertitudinii că nu va pleca urgent la alt partid care s-ar putea afla de anul la putere. Nu ar fi prima dată când face acest pas, aşa că un nou salt politic nu ar mira pe nimeni. „Aş putea să pun pariu că, dacă va câştiga alegerile pentru primărie, iar la parlamentare va câştiga PSD în alianţă cu alt partid, prima persoană care îşi va cere excluderea va fi Ilie Păducel”, a subliniat Alina Cârstoiu, copreşedinte PNL Vulcan şi membru în Biroul Judeţean.
Alina Cîrstoiu este una dintre cele mai vehemente voci ale PNL Hunedoara, care a militat mereu pentru respectarea regulamentelor interne sau a statutului. „Ni s-a spus în faţă că noi am fost chemaţi să luăm o decizie politică şi nu să vedem dacă se respectă statutul, regulamentul sau decalogul principiilor de integritate. A fost un mare – mare semn de întrebare pentru mine când Bogdan Ţîmpăua  spus că votul dat este un semnal pentru alţi primari care ar vrea să vină către noi. Înţeleg că, deşi am desemnat deja majoritatea candidaţilor, discuţiile pot continua? Patru ani suntem buni să ni se facă tot felul de promisiuni, iar când vin alegerile să fim aruncaţi la coşul de gunoi?!”. Alina Cîrstoiu a mai precizat că, în realitate, nu s-a analizat cu seriozitate ce rezultate a avut cu adevărat Ilie Păducel, diferenţa pe care a avut-o faţă de alţi candidaţi. „Pentru câteva sute de voturi arunci la coş întreaga organizaţie PNL Petrila?”, se întreabă retoric Alina Cârstoiu, care spune că o sa ia atitudine până când se va pronunţa Curtea de Arbitraj cu privire la contestaţiile depuse. Ulterior, va lua o decizie în ceea ce priveşte viitorul ei ca om politic.
De precizat că despre această contestaţie Bogdan Ţîmpău abia dacă a amintit în şedinţa de Birou Judeţean, adică le-a spus celor prezenţi că: „Aţi primit cu toţii contestaţia pe mail”. O informaţie care ne-a fost confirmată de Dorina Niţă, copreşedinte PNL Petroşani şi, totodată, membru în BPJ, dar, mai ales una dintre vocile care au contestat aducerea lui Ilie Păducel şi impunerea lui ca şi candidat. „ Eu am pus în discuţie valorile morale în care eu cred şi nu cred că se regăsesc la domnul Păducel. Eu chiar cred că este nevoie, că este necesar să schimbăm ceva”, spune Dorina Niţă, care a vorbit şi despre exemple în care Păducel a  dat dovadă până la urmă de ipocrizie. Dacă şedinţa a fost sau nu statutară, greu de spus, pentru că nu s-a făcut nici măcar prezenţa membrilor. „Pe vremea în care partidul era condus de domnul Moloţ se făcea prezenţa, să vedem dacă este sau nu întrunit cvorumul. Acum nu s-a făcut prezenţa. Nu ştim câţi erau, câţi aveau dreptul să fie în sală… E posibil să fi fost statutară şedinţa, e posibil să nu fi fost”,a  precizat Dorina Niţă. Am fi vrut să vedem ce spune şi preşedintele CJ Hunedoara, Adrian David despre a ceastă problemă, în condiţiile în care sursele noastre vorbesc despre cel mai nou tandem: Ţîmpău – David. Din păcate, acum nu am reuşit, dar nu e timpul pierdut.
De precizat că sunt surse interne care vobesc că, după şedinţa de ieri la Curtea de Arbitraj a PNL este posibil să mai ajungă o contestaţie, care se va alătura celei depuse după şedinţa de la Petrila, unde liberalii au precizat că statutul a fost călcat în picioare. Şi de această dată de vorbeşte tot despre grave nereguli statutare şi, aşa cum spuneam la început, scandalul este pe cale să escaladeze!
[slideshow_deploy id=’19869′]