AU APĂRUT NORMELE METODOLOGICE DE APLICARE A NOULUI COD FISCAL, VALABIL DIN 2016

Guvernul a aprobat Normele metodologice de aplicare a noului Cod fiscal (Legea nr. 227/2015), care vin să clarifice și să detalieze modul de aplicare a legislației fiscale ce va intra în vigoare începând cu 2016.

care-sunt-principale-schimbari-propuse-de-noul-cod-fiscal-295747

 

Normele metodologice sunt corelate cu structura noului Cod fiscal și conțin exemple concrete, tocmai pentru a asigura aplicarea coerentă și mai simplă a noului Cod fiscal, aplicabil începând cu anul 2016.

Elaborarea Normelor metodologice de aplicarea a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal are în vedere atingerea anumitor obiective ale politicii fiscale, care vizează, în principal, facilitarea aplicării legislaţiei fiscale din perspectiva contribuabililor, administrarea coerentă a sistemului de impozite şi taxe și reducerea costurilor de conformare a contribuabililor.

Pentru mai multe informații puteți accesa linkul la care a fost postat spre consultare publică proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare:

https://www.mfinante.gov.ro/transparent.html?method=transparenta&pagina=acasa&locale=ro

[slideshow_deploy id=’19658′]