Locuinţe ANL pentru tineri, scoase la vânzare

 
Aproape 200 de locuinţe pentru tineri în blocuri ANL sunt scoase la vânzare în judeţul Hunedoara. Niciuna, însă, în Valea Jiului.
bl
 
Potrivt listei actualizate privind localităţile unde autorităţile administraţiei publice locale au întocmit documentaţiile necesare demarării procedurii de vânzare a locuinţelor construite de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe prin programul de construcţii locuinţe pentru tineri destinate închirierii, în judeţul Hunedoara sunt 183 de astfel de locuinţe. Nicuna din ele nu este, însă, în Valea Jiului, chiar dacă şi aici există blocuri de locuinţe ANL, ci doar în Deva, Brad şi Călan.
Astfel, în Brad, pe Aleea Patriei, nr. 2, sunt 37 de locuinţe, în Călan, pe Str. Independentei nr. 21 sunt 60 de lcouinţe, în Deva, pe Aleea Moţilor, nr. 2A – 62 şi tot în Deva, dar în imobilul de pe str. M. Eminescu sunt 24 de locuinţe ce pot fi vândute.
Conform criteriilor stabilite de ANL, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate după o perioada de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii. „Puteţi cumpără o locuinţa pentru tineri în rate pe care le veţi achita către autorităţile publice locale cu un avans de minim 15% din valoarea de vânzare. Dobânda este constituită din dobânda de referinţă a BNR, la care se adaugă două puncte procentuale şi se aplică la valoarea rămasă de achitat a locuinţei. Transferul de proprietate asupra locuinţei către cumpărător se va produce după ce veţi achita integral valoarea de vânzare. Până la acea dată locuinţa rămâne în administrarea autorităţilor publice locale. Odată cu dreptul de proprietate asupra locuinţei, veţi dobândi dreptul de proprietate asupra cotelor-părţi de construcţii şi instalaţii, asupra dotărilor care se pot folosi doar în comun şi dreptul de folosinţă asupra cotei-părţi de teren aferentă acesteia, pe durata existenţei clădirii”, au precizat reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Locuinţelor.
Prin Ordinul nr. 373 din 28 iulie 2015, emis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a fost stabilită o valoare de înlocuire de 1.691,29 lei pe metru pătrat inclusiv TVA, cu precizarea că valoarea de înlocuire se stabileşte anual şi reprezintă baza de calcul a valorii de vânzare a locuinţelor construite de ANL prin programul „Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii”.
Dacă îndepliniţi condiţiile de vânzare, puteţi cumpără o locuinţa pentru tineri şi cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii, prin cu credit ipotecar sau prin programul „Prima casă”.
[slideshow_deploy id=’19658′]