Până la 25 de ani de închisoare pentru mama criminală

 

Mama care şi-a aruncat bebeluşul la gunoi riscă să stea după gratii până la 25 de ani. Potrivit noului cod penal, femeia care si-a aruncat copilul la gunoi fără nicio milă poate să stea la închisoare 25 de ani.

criminala

Omorul săvârşit în vreuna dintre următoarele împrejurări cu premeditare,  din interes material,  pentru a se sustrage ori pentru a sustrage pe altul de la tragerea la răspundere penală sau de la executarea unei pedepse,  pentru a înlesni sau a ascunde săvârşirea altei infracţiuni,  de către o persoană care a mai comis anterior o infracţiune de omor sau o tentativă la infracţiunea de omor,  asupra a două sau mai multor persoane,  asupra unei femei gravide, prin cruzimi. Potrivit noului cod penal, omorul calificat “se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”.În urma  probelor administrate în cauză,  procurorul de caz din cadrul

Parchetului Tribunalului  Hunedoara a  dispus schimbarea încadrării juridice a faptei în omor calificat, faţă inculpată luându-se măsura reţinerii pe o durată de 24  de   ore,   urmând   a   fi   prezentată   Tribunalului  Hunedoara   cu   propunere   de arestare preventive.

[slideshow_deploy id=’22083′]