Investiţiile în mediu de la Mintia ar putea dura până în 2020!

Până la jumătatea lunii iunie, proiectul privind realizarea instalaţiei de desulfurare de la Termocentrala Paroşeni trebuie finalizat, a precizat ministrul Energiei, Victor Grigorescu.
646x404
 
Investiţia de la Sucursala Electrocentralei Paroşeni este realizată în proporţie de 96%, spune ministrul Victor Grigorescu, şi până în prezent au fost livrate echipamente în valoare de aproape 47 de milioane de euro, reprezentând, de asemenea, 96% din suma totală alocată prin contract. Instalaţia prevede realizarea investiţiei de desulfurare la grupul 4 de 150MW şi CAF de 150 Gcal/h.
La Termocentrala Mintia, în schimb, termenele estimate de companie pentru realizarea investiției se întind până în luna iunie 2020, iar activitatea privind conformarea la normele europene se referă în principal la desulfurare gaze arse, reabilitare electrofiltre şi reabilitare arzătoare cu NOX redus, care se derulează la grupurile 5 şi 6.
„În prezent, Complexul Energetic Hunedoara, din cauza dificultăţilor financiare pe care le întâmpină, trebuie să pună în practică un plan de restructurare care a fost elaborat şi cerinţelor Comisiei Europene, funcţionarea acestui Complex Energetic fiind vitală, atât din punct de vedere social, cât şi al necesităţii furnizării serviciilor de sistem în cadrul sistemului energetic naţional”,a  explicat ministrul Energiei.
[slideshow_deploy id=’19659′]