Vochiţoiu, gata să bată palma cu Ile pentru susţinere politică

Între primarul Vulcanului, Gheorghe Ile, şi fostul viceprimar Angela Stoica relaţiile sunt îngheţate şi nu de azi – de ieri, ci de vreo câţiva ani. Vremurile în care luptau cot la cot s-au dus, iar buna înţelegere, inclusiv politică, de odinioară a luat locul acuzelor dure.
pizap.com14537371000041
 
Un tablou cunoscut în toate mediile şi mai ales  politice din Valea Jiului şi chiar din judeţul Hunedoara. O chestiune, însă, „de neglijat” pentru preşedintele UNPR Hunedoara, senatorul Haralambie Vochiţoiu, care ştie că are nevoie de susţinerea primarilor şi îşi doreşte să colaboreze cu ei pe plan administrativ şi politic. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu pare să aibă nicio dorinţă să încheie un protocol de colaborare cu partidul generalului Gabriel Oprea, cu atât mai puţin acum, când procurorii anticorupţie au cerut încuviinţarea urmăririi penale în cazul acestuia pentru abuz în serviciu, în scandalul coloanelor oficiale.
Asta nu împiedică, însă, cu nimic mişcările de trupe din teritoriu şi liderul UNPR Hunedoara, Haralambie Vochiţoiu, este conştient de faptul că, pentru a accede din nou în Parlament, are nevoie inclusiv de susţinerea primarilor. La Vulcan ar putea exista un „mic” amănunt care ar fi putut încurca planurile de uniune politică, adică Angela Stoica, nimeni alta decât preşedintele UNPR Vulcan. Numai că nici măcar aceasta nu i-a împiedicat pe cei doi politicieni de frunte să poarte negocieri în acest sens, lucru recunoscut de altfel de cei doi.
„S-a discutat vag despre aşa ceva, de principiu. Astăzi avem şedinţă la Deva şi mâine o să vă pot da mai multe amănunte”, a declarat, luni, primarul Gheorghe Ile, care este şi liderul social – democraţilor din Vulcan. A devenit vehement când a venit vorba despre Angela Stoica şi spune că, dacă UNPR merge pe mâna acesteia la alegerile locale, nici nu se pune problema vreunei posibile colaborări. „Am avut noi protocol şi cu PNL şi am refuzat. Am mers singuri în alegeri”, a spus Ile.
De asemenea, senatorul Haralambie Vochiţoiu, preşedintele UNPR Hunedoara, recunoaşte discuţiile despre o posibilă susţinere purtate cu primarul Gheorghe Ile. „Sigur că da, am avut discuţii. Am rămas singurul senator din Valea Jiului şi sunt viceliderul grupului PSD – UNPR din Senat. Am reprezentat interesele tuturor primarilor şi, într-adevăr sper să găsim o formulă de colaborare şi pe viitor, să continuăm ce am început”,a  declarat Vochiţoiu. Referindu-se la cazul punctual al Angelei Stoica, Vochiţoiu spune că „nu este momentul să vorbim despre nume şi prenume, ci doar despre principii” şi a precizat că UNPR nu şi-a nominalizat deocamdată candidaţii. „Este timp. Noi măsurăm de trei ori ca să tăiem o dată”.
În ceea ce o priveşte pe Angela Stoica, liderul UNPR Vulcan, cea care şi-a dorit practic relansarea carierei politice intrând în partidul generalului Oprea, aceasta a precizat că nu are nimic împotriva unei colaborări cu PSD, ca partid. „Nu ştiu despre nicio colaborare, nu pot să mă pronunţ. Dar, eu nu am nimic cu PSD, însă am reţineri în ceea ce priveşte persoana primarului Gheorghe Ile. Oricum susţin ideea domnului senator Haralambie Vochiţoiu, sunt deschisă la colaborări politice, dar să fie o colaborare OK pentru ambele partide”, a declarat Angela Stoica.
[slideshow_deploy id=’24093′]