Achiziţii pe sfârşit de an. Peste 115.000 de lei pentru ATV-uri şi snow mobile pentru Parâng

 
Două ATV-uri şi două snow mobile au ajuns în Parâng, în urma unei achiziţii a municipalităţii din Petroşani făcute pe finalul anului trecut.
parang
 
Achiziţia mijloacelor de transport s-a făcut prin încredinţare directă, către firma Kranz Eurocenter, cu care administraţia publică locală implementează proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil în Parâng. „Nu s-a organizat licitaţie pentru achiziţionarea lor, pentru că sunt prinse în proiectul mare”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi. El spune că ATV-urile şi snow mobilele sunt utile pentru deplasarea la munte a celor care administrează domeniul schiabil din Parâng, inclusiv ca să dea drumul la instalaţiile de transport pe cablu.Conform cifrelor oficiale, un singur snow mobil a costat 28.146 de lei, în timp ce pentru un ATV municipalitatea a cheltuit 29.628 de lei. Cele două snow mobile au ajuns deja în Parâng, în timp ce ATV-urile sunt închise într-un ţarc, la baza telescaunului vechi. Ridzi a explicat că a decis achiziţionarea acestor mijloace de transport dat fiind faptul că la buget exista o sumă de bani pentru proiectul din Parâng, prea mică, însă, pentru a  fi utilizată pentru alte achiziţii cuprinse în cadrul acestui proiect.
Proiectul pentru Parâng este extrem de îndrăzneţ şi vizează realizare a unui uriaş complex turistic pentru sporturi de iarnă, ce ar fi transformat staţiunea într-una dintre cele mai moderne din Europa. Lipsa banilor, care trebuiau să vină de la Guvern, a făcut, însă ca lucrările să se desfăşoare extrem de lent. Până acum, în cadrul proiectului au fost amenajate pârtiile de schi, bazinul de apă pentru instalaţiile de zăpadă artificială, au fost achiziţionate instalaţiile propriu – zise, tunurile de zăpadă, ratrakurile, echipamentele pentru pârtii, dar a fost construit şi un nou telescaun, care pleacă de la Cabana Rusu. Domeniul schiabil din  Parâng ar urma să se întindă pe o suprafaţă de 150 hectare şi va avea 17 pârtii, iar pentru accesul facil ar urma să fie amenajată şi  o telegondolă. Licitaţia pentru realizarea lucrărilor cuprinse în proiect a fost câştigată de asocierea de firme Kranz Eurocenter Piteşti – Acomin Cluj şi Doppelmayer Austria.
[slideshow_deploy id=’13836′]


« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »