Bătaie în şcoală

 

Elevii din şcolile hunedorene, din ce în ce mai violenţi. Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, susţine că la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Hunedoara, numărul actelor de violenţă a crescut.

1-elev-de-7-ani-batut-cu-pumnii-si-picioarele-de-un-coleg-de-clasa

“În perioada septembrie – decembrie 2015, comisiile pentru prevenirea şi combaterea violenţei în mediul şcolar au înregistrat, în judeţul Hunedoara, 38 acte de violenţă în mediul şcolar, în care au fost implicaţi 27 de elevi, din 13 unităţi şcolare din judeţ”, arată ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

S-a constatat o creştere a numărului actelor de violenţă, dar reprezentanţii ministerului de resort consideră că aceasta este nesemnificativă în raport cu numărul total al elevilor.

Deşi faţă de perioada similară a anului şcolar anterior, s-a constatat o creştere a actelor de violenţă în mediul şcolar şi o creştere a numărului de elevi implicaţi în actele de violenţă, nu au fost înregistrate situaţii de tulburare a ordinii publice, în zona instituţiilor de învăţământ, care să necesite intervenţia pentru restabilirea ordinii publice din partea structurilor de jandarmi şi poliţie. De asemenea, menţionăm că numărul elevilor implicaţi în acte de violenţă a crescut cu doar 3 elevi, cifră ce poate fi considerată nesemnificativă în raport cu numărul total de elevi din judeţ”, mai arată ministrul.

[slideshow_deploy id=’27126′]