O nouă autospecială pentru pompierii hunedoreni

În dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara  a intrat un nou mijloc de intervenție:autospecială de capacitate mică pentru lucrul cu apă şi spumă. Aceasta este dotată cu echipamente de ultimă generaţie, folosite în intervenţiile pentru stingerea incendiilor din mediul urban şi rural, punându-se accentul pe deplasarea rapidă.

autospeciala 1

Derularea Etapei a 3 a din cadrul Programului Operaţional Regional, privind achiziţionarea echipamentelor specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, în Regiunea 5 Vest, a prevăzut dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara cu o nouă autospecială de capacitate mică pentru lucrul cu apă şi spumă.

autospeciala

Autospeciala este destinată intervenţiei pentru stingerea incendiilor în mediul urban şi rural, punându-se accentul pe deplasarea rapidă. Pompierii care vor încadra autospeciala vor avea posibilitatea să realizeze în scurt timp dispozitivul de intervenţie şi să utilizeze apa cu randament ridicat în spaţii închise şi deschise.

autospeciala 2

Noua autospecială este echipată şi cu accesorii folosite la misiuni de descarcerare şi pentru acordarea primului ajutor calificat. Autospeciala poate lucra independent, folosind apa din rezervorul propriu sau din alte surse sau în cooperare cu alte autospeciale similare sau diferite, dar concepute pentru lucrul cu apă şi spumă.

autospeciala 3

Autospeciala mai este prevăzută cu un sistem performant de iluminare la locul intervenţiei.

[slideshow_deploy id=’13837′]



(Următoarea știre) »