CROSUL CETATII REGALE A HATEGULUI, DA STARTUL EVENIMENTELOR DIN CADRUL GEOPARCULUI DINOZAURILOR

Pentru al doilea an consecutiv, voluntarii din cadrul Geoparcului Dinozaurilor îi invită pe pasionaţii de alergare în natură, de toate vârstele, să participe la Crosul Cetăţii Regale a Haţegului, care se va desfăşura în perioada 22 – 23 aprilie 2016. Scopul acestui eveniment este de a atrage atenția într-un mod pozitiv asupra stării în care se află acest monument. Crosul Cetăţii Regale a Haţegului dă startul evenimentelor educaţionale, culturale şi artistice care se vor desfăşura şi în acest an in cadrul Geoparcului. Acesta este singurul din România cu statut de membru al Reţelei Europene şi Reţelei Globale a Geoparcurilor.

12804755_1109607042405528_5047366446173026646_n

In acest an crosul va cuprinde două probe distincte. MiniCrosul “Adaconi” care va fi pe 22 aprilie şi care este adresat copiilor şi tinerilor cu vârste de până in 17 ani, iar pe 23 aprilie, se va desfăşura Crosul Cavalerilor “Geraico” adresat tuturor celor care doresc sa ia parte la eveniment, neavand limita de varsta. Cele două probe se vor desfăşura pe categorii de vârstă si vor fi premiaţi câştigătorii clasaţi pe primele trei locuri, din fiecare categorie.

“Mă bucur că am reuşit să ne ţinem promisiunea ca, de la an la an, să punem bazele unui eveniment sportiv cu tradiţie care ne îndeamnă să facem mişcare, să ne bucurăm de natură şi să descoperim fragmente din trecutul şi prezentul Ţării Haţegului. Faţă de anul trecut, am făcut mici modificări ale traseului astfel încât participanţii să se bucure din plin de această experienţă. Am pregătit şi câteva surprize pe care le veţi afla dacă veţi participa la cros. Aşa că, nu mai staţi pe gânduri ! Dacă iubiţi mişcarea, natura şi istoria, înscrieţi-vă cât mai repede în competiţie! Iar dacă nu v-aţi propus să alergaţi, vă invităm în centrul oraşului, pentru a susţine participanţii pe ultima sută de metri”, afirmă Daniel Barboni, voluntar pentru Geoparc şi iniţiatorul competiţiei.

Crosul Cetăţii Regale a Haţegului este primul eveniment de amploare desfăşurat în Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului după declararea sa drept sit UNESCO în noiembrie 2015.
Evenimentul este organizat de Voluntarii pentru Geoparc prin Asociaţia Drag de Haţeg, în colaborare cu Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului – Universitatea din Bucureşti şi este sprijinit de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu Haţeg, Asociaţia Centrul de Resurse pentru Acțiune Locală si Asociația TIOS.

[slideshow_deploy id=’13837′]