DAN TERTECI: „CRUCEA ROSIE ESTE O ORGANIZATIE TOT MAI IGNORATA DE CATRE AUTORITATILE LOCALE. ESTE VINA NOASTRA CA NU NE-AM FACUT BINE INTELESI…”

Filiala Crucea Rosie Hunedoara sta in umbra in aceasta perioada, pentru ca activitatile voluntarilor sa nu fie suprapuse cu cele de propaganda politica premergatoare alegerilor locale din luna iunie a acestui an. Deasemenea, presedintele organizatiei Dan Terteci este de parere ca autoritatile locale ignora tot mai mult ceea ce voluntarii intreprind in mod benevol pentru a ajuta oamenii si pentru a schimba ceva in comunitatile din care fac parte.

„Desi vazuta din afara Crucea Rosie este vazuta ca un colos, vorbim despre o organizatie care este tot mai ignorata de catre autoritatile locale. Incercam sa aducem un suflu nou, sa cream o echipa tanara, sa accesam fonduri europene, astfel incat sa dezvoltam latura de proiecte socio-medicale. Aici ma refer la serviciu de ingrijire la domiciliu, de continuare a activitatii la Centrul Comunitar de zi de la Lupeni, concursul „Sanitarii Priceputi” si desigur sunt si activitatile din back stage care presupun  dotarea materiala a subfilialelor de Cruce Rosie. Sunt activitati care nu se vad intotdeauna dar ele exista.” a declarat Dan Terteci, presedintele Filialei Crucea Rosie Hunedoara

Presedintele organizatiei judetene considera ca pana acum nu s-au facut bine intelesi si intentioneaza ca pe viitor sa realizeze un portofoliu de proiecte cu care spera sa beneficieze de mai mult sprijin din partea autoritatilor locale.

„Probabil ca dupa alegerile locale vom avea mai mult sprijin din partea autoritatilor locale. In momentul de fata intentionam sa stam putin rezervati pentru a nu ne suprapune cu diferite activitati de propaganda politica, activitati in care Crucea Rosie nu are ce sa caute. Este vina noastra ca nu ne-am facut bine intelesi, nu am avut proiecte foarte clare, de aceea cred ca asigurarea unui portofoliu de proiecte cu care sa venim in fata partenerilor, ne va pune in pozitia de parteneri viabili de dialog.” a mai spus sursa citata anterior

La nivelului judetului Hunedoara, Crucea Rosie are aproximativ 5000 de voluntari cotizanti, ceea ce inseamna ca anual acestia aduc un plus de 50.000 de lei organizatiei pentru realizarea tuturor obiectivelor propuse. Chiar si asa, conform spuselor presedintelui Filialei Crucea Rosie Hunedoara, Dan Terteci, organizatia incearca sa supravietuiasca.

 

[slideshow_deploy id=’19869′]