Metoda „accidentul” face noi victime

 

 În ciuda faptului că este extrem de cunoscută, metoda „accidentul” face în continuare victime.

Potrivit IPJ Hunedoara, ultima victima a acestei metode de înșelăciune a fost o femeie, în vârstă de 79 de ani, din municipiul Hunedoara.

metoda (2)

Aceasta s-a prezentat în cursul zilei de ieri la sediul Poliției  Municipiului Hunedoara spunând ca a fost apelată pe telefonul fix de către o persoană de sex masculin, care a întrebat-o dacă are un ginere şi după ce aceasta i-a confirmat, persoana s-a prezentat ca fiind medic chirurg şi a informat-o că ginerele său a fost implicat într-un un accident rutier în urma căruia a suferit răni grave, la nivelul picioarelor şi la cap, fiind transportat la un spital din Târgu Mureş.

Presupusul medic a solicitat 10.000 de lei pentru efectuarea de urgenţă a unei intervenţii chirurgicale (în caz contrar ginerele putând să rămână paralizat), comunicându-i totodată şi modalitatea prin care să transmită suma de bani.

Persoana vătămată, după ce şi-a notat datele comunicate, s-a deplasat la cea mai apropiată unitate bancară, de unde a depus în contul indicat 4.000 de lei (sumă de care a dispus în acel moment), după care a revenit la domiciliu şi a luat legătura telefonic cu fiica sa, constatând astfel că a fost înşelată.

În cauză, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Hunedoara efectuează cercetări  în vederea identificării autorilor şi a recuperării prejudiciului.

[slideshow_deploy id=’30675′]