Colegiul Naţional Mihai Eminescu, din nou în top

Elevii de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Petroşani sunt printre cei mai bine pregătiţi din tot judeţul. Rezultatele simulărilor examenului de bacalaureat arată că unitatea de învăţământ ocupă poziţia a doua, după Seminarul Teologic Prislop, la simularea examenului de bacalaureat.

27_big

 

“Promovabilitate de 100% există doar la seminarul Teologic Prislop, iar apoi urmează Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Petroşani. Nu sunt licee cu promovabilitate zero”, a declarat Anca Claudia, purtător de cuvânt al ISJ Hunedoara.

Rezultatele simulării examenului de bacalaureat au fost publicate, iar judeţul Hunedoara se situează undeva la jumătatea clasamentului în ceea ce priveşte promovabilitatea.

“La clasa a XII-a au fost înscrişi 3114 elevi din care au fost prezenţi 2293. promovabilitatea la clasa a XII-a este de 38,89%”, a mai spus sursa citată

Bacalaureatul 2016 incepe in data de 13 iunie, cu examenul oral de Limba romana, iar rezultatele finale de la BAC vor fi afisate pe 16 iulie 2016. Calendarul examenului de Bacalaureat 2016 a fost publicat in Monitorul Oficial, dupa inceperea anului scolar 2015-2016. Lucrarile elevilor vor fi corectate in alte judete doar daca aceasta decizie va fi luata de Comisia Nationala de Bacalaureat, iar primariile si comisiile de BAC vor fi obligate sa doteze toate salile de examen cu camere video-audio functionale.

[slideshow_deploy id=’27126′]