Cristian Resmeriță: ”Primăria Lupeni nu mai are nici un fel de datorii și, în plus, are bani pentru a dezvolta o serie de investiții solicitate de cetățeni”

La fel ca mai toate toate localitățile Văii Jiului, odată cu venirea Primăverii, și Lupeniul a devenit un adevărat şantier. Aici au fost demarate sau reluate în forță o serie de lucrări edilitare cuprinse în diverse proiectele pentru care autoritățile locale au  obţinut finanţarea necesară încă din cursul anului trecut, dar pe care sosirea anotimpului rece le-a oprit preț de câteva luni.

lupeni1

Acum, odată cu încălzirea vremii, toate aceste lucrări au fost reluate în trombă. Spre exemplu, în paralel cu lucrările ce se desfăşoară în Cartierul Ştefan, la Lupeni au început o serie de lucrări care au drept scop refacerea trotuarelor, toaletarea copacilor, îngrijirea spaţiilor verzi și a parcurilor.

lupeni2

Edilii recunosc că refacerea trotuarelor în municipiul Lupeni a fost solicitată în numeroase rânduri atât Primăriei din localitate, dar şi deputatului Cristian Resmeriţă – un lider politic activ, preocupat nu doar de problemele legislative din Parlament, ci și de problemele curente ale comunității din care face parte. Acesta a primit, de altfel, numeroase interpelări și sesizări depuse la biroul parlamentar de la Lupeni, prin care i-a fost atrasă atenţia cu privire la  starea avansată de degradare a trotuarelor, fiindu-i solicitat sprijinul pentru urgentarea demersurilor privind asfaltarea şi refacerea urgent a acestora. ”Îmi exprim şi pe această cale satisfacţia cu privire la faptul căb s-au început lucrările de asfaltare a trotuarelor din municipiul Lupeni. Cred că, în acest fel, reuşesc să dau curs numeroaselor memorii depuse de cetăţeni la biroul meu parlamentar, prin care aceștia se plângeau de starea avansată de degradare a trotuarelor şi de problemele pe care le ridică acestea în deplasarea cetăţenilor. Prin refacerea trotuarelor din orașul nostru se rezolvă astfel o mare problemă pe care o întâmpinau cetăţenii şi în mod deosebit mamele cu copii mici, care utilizează în mod frecvent căruciorul, dar și pentru persoanele cu deficienţe în deplasare. Desigur, acest obiectiv de investiții aduce un plus de imagine și pentru aspectul urbanistic al oraşului”,spune deputatul Cristian Resmeriță.

lupeni3

Acesta transmite cetăţenilor municipiului Lupeni că, după mulţi ani în care municipiul Lupeni a fost vitregit de fonduri , a reușit, în urma eforturilor comune depuse împreună cu primarul Cornel Resmeriţă, să găsească resursele financiare necesare pentru punerea în practică a unor proiecte importante pentru cetăţeni care, într-un final, vor conduce la creşterea gradului de urbanizare şi la  crearea de locuri de muncă în municipiul Lupeni.

lupeni6

”Vorbim aici de investiţiile din Staţiunea Straja şi de toate celelate proiecte realizate în oraş, proiecte care deși au adus uneori oraşul pe primul loc în clasamentul datornicilor, și-au dovedit mai apoi utilitatea pentru cetățeni. În prezent, Primăria Lupeni nu mai are nici o datorie, fiind achitate chiar si cele din creditele contractate pentru achitarea cotei aferente acestor proiecte. Mai mult, în prezent, Primăria Lupeni  dispune de sume de bani care vor fi utilizaţi pentru înfrumuseţarea oraşului, prin realizarea de noi și noi lucrări de asfaltare a străzilor din oraş, prin amenajarea unor parcări şi locuri noi de joacă pentru copii”,mai arată deputatul Resmeriță, președintele PSD Lupeni.

[slideshow_deploy id=’19869′]