Gara Petroşani rămâne o ruină. Magistraţii au dat câştig de cauză celor de la CFR

Judecătoria Timişoara a respins acţiunea formulată de consilierul local Viorel Pascu pentru Gara din Petroşani, după ce a admis excepţia ridicată de CN CFR.
gara
 
„Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active. Respinge acţiunea civilă formulată de reclamantul Pascu Viorel în contradictoriu cu pârâta Compania Naţională de Căi Ferate „C.F.R.” S.A. – Sucursala Regională C.F. Timişoara, având ca obiect obligaţie de a face”, se arată în minuta sentinţei pronunţate de Judecătoria Timişoara. Sentinţa nu este definită şi poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare.
Cererea de chemare în judecată a fost formulată în luna octombrie 2015 de Viorel Pascu în contradictoriu cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA- Sucursala Regionala CF Timişoara. La primul termen de judecată, cei de la CFR au invocat o excepţie, spunând că Primăria ar fi trebuit să dea în judecată şi nu Viorel Pascu, excepţie admisă de instanţă, asta deşi în răspunsul la întâmpinare înaintat instanţei a menţionat că acţionează în nume propriu, nu al Consiliului Local sau al administraţiei publice locale.
De precizat că Viorel Pascu a dat în judecată Compania Naţională CFR, prin Regionala CFR Timişoara, de care aparţine administrativ Staţia CF Călători Petroşani, după ce a înaintat mai multe petiţii organelor în drept şi cu precădere celor care trebuie să ia măsuri, adică Regionala CFR Timişoara. Răspunsurile primite, însă, spune alesul local, sunt cel mult „neserioase”, aşa că acesta a decis să ceară instanţei de judecată să impună mai marilor de la CFR să ia măsuri.
 Viorel Pascu şi-a motivat acţiunea prin faptul că Staţia CF Călători Petroşani este „poarta” de intrare în Valea Jiului, o comunitate de 130.000 de locuitori, iar problemele în această staţie nu sunt noi. Până acum nu s-a luat nicio măsură, iar Gara a ajuns o ruină.
[slideshow_deploy id=’17636′]


« (Știre anterioară)