Petroșani. Șoferii care nu acordă prioritate pietonilor sunt luați la rost

 În zilele de 14.04.2016, 16.04.2016 și 18.04.2015, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Petroșani au desfășurat, pe raza de competență, mai multe acțiuni pe linia depistării și sancționării contravenționale a conducătorilor auto care nu respectă normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor aflați în traversarea regulamentară a străzii.

politie-rutiera-1

În urma acţiunilor desfășurate, au fost oprite în trafic 117 autovehicule şi au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale (în valoare totală de 4.510 lei) 5 dintre sancțiuni având ca măsură complementară suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

    Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă şi să menţină o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care circulă în faţă!

          Păstraţi rândul în coloană şi nu vă hazardaţi în efectuarea unor depăşiri neregulamentare! Asiguraţi-vă la schimbarea direcţiei de mers. Oricând, din spate sau din faţă poate apărea un motociclist sau un alt autovehicul!
La plecarea de pe loc, asiguraţi-vă că nu puneţi în pericol siguranţa deplasării unui motociclist sau unui pieton!

          Nu urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pietonii sunt sfătuiţi să traverseze străzile numai pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor ,,Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde!

 

[slideshow_deploy id=’27028′]