Olimpicii primesc mai mulți bani

Statul îi răsplătește pe tinerii care au rezultate remarcabile la olimpiadele internaționale. Ministrul Educaţiei Naţionale a mărit cuantumurile bursei acordate lunar olimpicilor internaţionali cu câteva zeci de lei.

olimpici

 

Potrivit unui Ordin al MENCS, elevii care obțin medalie de aur sau premiul I la o olimpiadă internațională vor primi 1.250 lei, cei răsplătiți cu medalie de argint sau premiul II – 938 de lei, iar cei care obțin medalie de bronz sau premiul III – 625 lei.

Majoarea este substanţială având în vedere faptul că anul trecut, cuantumul bursei de merit olimpic internațional anul trecut era de 1050 lei pentru medalia de aur sau premiul I, 788 lei pentru medalia de argint sau premiul al II-lea,  525 lei  pentru elevii medaliaţi cu bronz sau premiul al III-lea. Potrivit legii, bursa de merit olimpic se acordă, lunar, timp de un an, din partea MENCS, elevilor români care au fost declarați cei mai buni din lume la concursurile internaționale, indiferent de disciplinele la care au fost premiați.

[slideshow_deploy id=’30675′]



« (Știre anterioară)