CEH nu își va putea plăti niciodată datoriile

Complexul Energetic Hunedoara nu va putea scăpa niciodată de datoriile pe care le are la bugetul de stat. Aceasta este părerea fostului premier Victor Ponta.

datornici-anaf

”Am văzut „lista datornicilor” la bugetul de stat – praf în ochi pentru presă. CNH sau TVR nu o sa plătească niciodată că nu au de unde, iar „European Food” nu plătesc pentru că au decizii internaționale să primească da la Statul român mai mult decât au ei de dat! Interesant este cine a fost „omis” de pe lista! Și mă refer la toate societățile aflate în insolvență, ale căror datorii totale erau estimate la 10 MILIARDE de RON! Bani nu glumă!”, scrie pe Facebook fostul premier al României, Victor Ponta.

Complexul Energtic Hunedoara nu și-a plătit niciodată datoriile față de bugetul de stat. Potrivit ANAF, societatea are datorii la bugetul de stat de circa 174,72 milioane de lei, din care doar 72,17 milioane lei reprezintă obligaţiile fiscale principale, restul fiind acumulări de dobânzi şi penalizări de întârziere. Alte sume de ordinul milioanelor de lei le are de plătit societatea la bugetul asigurărilor sociale. Mai exact, de 238,8 milioane lei este restanța CEH la bugetul asigurărilor sociale, 56,06 milioane lei pentru asigurările sociale de sănătate şi 7,74 milioane lei pentru bugetul asigurărilor de şomaj. Societatea nu a achitat niciodată contribuțiile la bugetul de stat, astfel că la acestea au fost calculate șI penalitățile.

[slideshow_deploy id=’20328′]



« (Știre anterioară)