Mii de oameni aşteptaţi la hramul Mănăstirii Prislop

Mii de oameni sunt aşteptaţi să ia parte, dumincă, la hramul Mănăstirii Prislop, loc de pelerinaj pentru credincioşii din întreaga ţară, care vin an de an să se roage la mormântul Părintelui Arsenie Boca, supranumit „Sfântul Ardeanului”

Prislop2

De aproape şapte secole, Mănăstirea Prislop reprezintă unul din cele mai importante aşezăminte religioase ortodoxe din Transilvania. În decursul existentei sale, mănăstirea a indeplinit un rol cultural semnificativ în viaţa românilor transilvăneni.

Mănăstirea Prislop a fost ridicată în a doua jumătate a secolului al XIV-lea de Sfântul Nicodim, ulterior canonizat, considerat astăzi drept reorganizatorul şi îndrumătorul monahismului românesc la începutul Evului Mediu. La această mănăstire şi-au dus viaţa Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop, dar şi Părintele Arsenie Boca, numit şi „Sfântul Ardealului”.

An de an, mănăstirea se transformă în loc de pelerinaj pentru mii de credincioşi care îşi găsesc aici liniştea sufletească şi se roagă pentru sănătatea lor şi a celor dragi. Mănăstirea Prislop are două hramuri, respectiv 8 mai – Sfântul Ioan Evanghelistul şi 14 septembrie, de Ziua Crucii.

[slideshow_deploy id=’13837′]

 



(Următoarea știre) »