”Arena Educației”, competiţia ofertelor educaţionale din Valea Jiului

Pentru ca pasul următor în cariera şcolară să fie unul însoţit de succes pentru toţi elevii din Valea Jiului, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Hunedoara, în parteneriat cu Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională Hunedoara, Casa Corpului Didactic Deva și Universitatea din Petroșani, au organizat și în acest an, în trei locații simultane din județul Hunedoara, evenimentul intitulat „Arena Educaţiei – ediţia a II-a” – Târg de oferte educaţionale pentru elevi, studenţi şi absolvenţi.

leonida1

la Petrosani, evenimentul s-a desfăşurat la Biblioteca Universităţii din Petroşani, unde a avut loc reunit prezentarea ofertelor şcolare ale majorității liceelor din Valea Jiului (cu excepția Colegiului Naținal ”Mihai Eminescu” și Liceului Teoretic Lupeni) dar și al Colegiului ”Regina Maria” (fostul Liceu Pedagogic) din Deva. La deschiderea evenimentului au participat și Rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, dar și inspectorul general adjunct al ISJ Huneodara, prof. Marta Mate.

Elevii au dat dovadă de multă ingeniozitate în pregătirea standurilor şi pliantelor pentru atragerea spectatorilor şi a viitorilor învăţăcei de partea lor. Spre exemplu, echipa de promovare de la Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida”, pe lângă pliante, film de prezentare şi diverse machete, a venit însoţită şi de manichiuristele de la secţia de Estetica şi îngrijirea corpului omenesc care au demonstrat practic îndemânarea şi cunoştinţele dobândite în cadrul acestui liceu. “Oferta noastră şcolară este foarte variată şi sperăm ca absolvenţii claselor a VIII-a să se îndrepre către noi, mai ales că, fiind un liceu cu profil tehnologic, le putem oferi tinerilor o pregătire adecvată pentru a practica mai apoi o meserie. Pe de altă parte, cei care doresc să urmeze clasele de învăţământ liceal o pot face la fel de bine aici atât la cursuri de zi cât şi serale, mai apoi putându-şi desăvârşi educaţia prin cursuri postliceale sau şcoală de maiştri. Practic colegiul nostru oferă tinerilor o mulţime de profile începând cu şcoala profesională, liceu zi şi seral, şcoală potliceală şi de maiştri”, a declarat Camelia paraschiv, director adjunct al colegiului.

[slideshow_deploy id=’27028′]