Ordonanța privind disponibilizările la CEH poate produce efecte

Actul normativ care prevede acordarea de plăți compensatorii și venituri în completare angajaților Complexului Energetic Hunedoara a fost publicat în Monitorul Oficial, deci poate produce efecte.

Poza-cu-miner-facuta-de-Alex-si-premiata-640x427

Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat proiectul care prevede includerea Complexului Energetic Hunedoara în lista societăților ai căror salariați vor beneficia de plăți compensatorii în cazul în care sunt disponibilizați. De la CEH urmează ca anul acesta să plece circa 1000 de persoane.

“Ce credeți că mai puteți să ne garantați că puteți să faceți pentru a salva din cele 2000 de locuri de muncă care se vor pierde din minerit și pentru cele 1000 de locuri de muncă care se vor pierde din energie în perioada imediat următoare. Cele mai multe vor fi de la Mintia, acolo se discută de peste 700 de disponibilizări, iar la Paroșeni de peste 250. sunt foarte multe locuri de muncă care vor dispărea până la alegerile parlamentare, iar celelalte 2000 de locuri de muncă se vor pierde treptat, pe parcursul programului de închidere dacă acest lucru se va împlini așa cum au decis guvernanții”, i-a întrebat Petre Nica, președintele sindicatului Muntele pe politicieni.

Astfel, persoanele care vor pleca prin disponibilizare de la Complexul Energetic Hunedoara vor beneficia de plăți compensatorii șI venituri în completare.

[slideshow_deploy id=’20328′]



(Următoarea știre) »