Folclorul care unește. Până și adversarii politici în plină campanie electorală.

Este o părere unanimă aceea că, prima campanie electorală a anului 2016, care se află încă în plină desfășurare, nu este doar una atipică, ci și una mult mai liniștită. Atacurile sub centură și acuzele cu care eram obișnuiți în această perioadă de luptă politică au fost substituite de o competiție a programelor electorale și de mult mai mult respect reciproc între competitori.

candidati (1)

Un exemplu edificator în această direcție a fost remacat și asăzi, la spectacolul desfășurat la Cinematograful Luceafărul din Vulcan, care a găzduit astăzi o nouă ediție a apreciatului Festival-concurs de muzică populară ”Flori de Munte”, organizat de câțiva dedicați dascăli vulcăneni mobilizați de prof. Aurora Istratie.

Mai mulți dintre candidații înscriși în competiția electorală de la Vulcan au luat loc în sală, s-au bucurat de concert și de talentul copiilor și profesorilor din acest oraș, pe care i-au aplaudat la unison. Ochiul vigilent al reporterilor i-a surprins la un moment dat pe doi dintre contracandidații pentru funcția de primar al municipiului Vulcan, Gheorghe Ile (candidatul PSD) și Alina Anamaria Cârstoiu (candidatul PNL) umăr la umăr în sala de spectacol.

ile2”Muzica populară ne apropie. Am uitat preț de câteva ore că suntem contracandidați. Dar în 6 iunie, fiecare dintre noi își va relua locul pe care îl deține și în prezent: eu pe cel de Primar iar Alina Cârstoiu pe cel de Consilier Local”, a explicat Gheorghe Ile, cu umor, experiența acestui eveniment.

Mai mult, Ile apreciază că ”același lucru este valabil în 6 iunie și pentru consilierul local Vasile Holban și pentru Cristian Merișanu – viceprimarul Vulcanului. Fiecare își păstrează locul pe care îl deține !”, făcând referire la prezența celor doi competitori electorali, la fel unul lângă celălalt, la festivalul folcloric de la Vulcan.

Cât despre fericitul eveniment care i-a adus laolaltă astăzi pe mulți dintre competitorii politici ai Vulcanului, primarul în exercițiu Gheorghe Ile apreciază că acesta este festivalul care aduce folclorul din mai multe județe la  Vulcan. ”O felicit pe doamna Aurora Istratie pentru că reușește să păstreze această tradiție și pe toți colegii ei ( și ai mei) din ansamblul Flori de Munte pentru că se dăruiesc cu atâta bucurie copiilor și tinerilor care doresc să ducă mai departe portul și muzica noastră populară autentică. Felicitări tuturor și mulțumiri juriului pentru participare și obiectivitate”, a declarat Gheorghe Ile.

[slideshow_deploy id=’33108′]