Micii ”economiști” ai CAR Parîngul IFN au fost astăzi felicitați de conducerea Casei

Cei mai mici dintre membri CAR Parîngul IFN Petroșani au fost astăzi răsfățați de conducerea acestei case de ajutor reciproc, cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor. Peste 70 de copii, înscriși în structura acestui CAR, au fost felicitați astăzi, atât la sediul principal al CAR Parîngul IFN din centrul municipiului Petroșani, dar și la celelalte filiale locale din Valea Jiului și la cele din Timișoara și Petrești (județul Alba).
car1
Pentru acești copii, care împreună cu părinții au decis să aplice pentru programul  CAR dedicat copiilor, conducerea CAR Parîngul IFN a organizat o frumoasă festivitate, în cadrul căreia copiii au primit pachete cu cadouri din partea gazdelor.Le mulțumim tuturor copiilor care au fost alături de noi la acest frumos moment de sărbătoare. Le transmit, în numele meu și al întregii echipe a Casei noastre de Ajutor Reciproc, urările noastre cele mai frumoase și le mulțumesc că, încă de mici, s-au alăturat membrilor noștri mai mari, dovedind că au înțeles cât de important este rolul economiilor acumulate pentru educația și dezvoltarea lor viitoare. Tuturor copiilor care au fost astăzi alături de noi, dar și părinților și bunicilor acestora le dorim un sincer La mulți ani !”, a spus Dumitru Răscolean, președintele CAR Parîngul IFN Petroșani.
car2 (1)
Răscolean mai spune că, deși programul derulat de CAR Parângul IFN (ca de altfel de majoritatea instituțiilor de acest tip afiliate UTCAR Vest Hunedoara) pentru minori este unul relativ nou, acesta deja se bucură de un interes deosbit în rândul copiilor care doresc să devină membrii de CAR. Fodul Social Viitorul are atât un rol social cât și unul economic și încă unul educațional. Pe de o parte ajutăm copiii să acumuleze capital pentru viitorul lor, oferim o bonificație specială pentru fondurile depuse în cadrul acestui program și înfățăm copiii să înțeleagă mecanismul nostru de întrajutorare, toate aceste lucruri fiind în măsură să asigure un viitor mai bun pentru copii, dar și o continuitate a generațiilor în cadrul sistemului caselor de ajutor reciproc”, explică Dumitru Răscolean.
car3
Pentru a deveni membru de CAR și pentru a intra în programul special ”Viitorul” orice copil cu vârsta de până la 14 ani poate dobândi această calitate printr-o simplă solicitare a  părinților/bunicilor/tutorelui legal care, evident, trebuie să fie deja membri ai CAR. De la vârsta de 14 ani și până la 18 ani, minorul poate semna singur cererea de înscriere în CAR, desigur cu încuviințarea părinților sau tutorelui legal și poate face depuneri în contul personal de economii.
car6
[slideshow_deploy id=’33106′]