Ministrul Energiei vrea să curețe domeniul energetic de obişnuinţele dăunătoare ale trecutului

Ministrul Energiei a anunţat, pe pagina de Facebook, că sunt trei direcții fundamentale în domeniul energetic românesc, din care face parte şi Complexul Energetic Hunedoara.
mineri
Prima este „curățarea lui de obișnuințele dăunătoare ale trecutului”. Doi: identificarea resurselor pe care vrem să ne bazăm pe termen mediu și lung. Trei:” Construcția noastră într-un centru regional de securitate energetică”, a precizat Victor Grigorescu, care este de părere că „avem o mare nevoie de a începe să ne gândim temeinic la ce rol ne dorim în Europa și în regiune din perspectivă energetică”.
Pe de altă parte, Grigorescu este de părere că în viitoarea strategie energetică a României, la care se lucrează acum, trebuie să se regăsească două elemente: interconectivitate și avans tehnologic.
„România trebuie să-și propună interconectivitatea (interconectări fizice, interconectarea piețelor, interconectarea transatlantică), pentru o garanție în ceea ce privește securitatea și continuitatea aprovizionării cu energie. Securitate energetică înseamnă securitate națională. Avansul tehnologic este o precondiție ca România să nu mai fie un simplu importator de turbine, panouri sau agregate ci să își dezvolte o industrie pe orizontală, racordată la cele mai eficiente tehnologii”, a precizat Victor Grigorescu.
Lucrările de elaborare a acestei Strategii Energetice Naţionale sunt în plină desfăşurare şi, până acum, la consultările necesare pentru elaborarea acesteia au particpat sute de specialişti. Numai că, pentru un proiect viabil, este necesar şi ca metehnele trecutului, care aproape au dus la scufundarea acestui domeniu strategic, să fie îngropate.
Foto: Facebook – Planeta Petrila
[slideshow_deploy id=’27028′]