Ziua Eroilor, arc peste timp la Aninoasa

Aninoasa își are înscris cu cinste numele pe harta localităților din Valea Jiului în care eroismul bravilor soldați români care au luptat pentru reîntregirea nației române este onorat cu cinste de comunitatea locală. Cu aceleași sentimente s-au derulat și astăzi, la Cimitirul Eroilor din Iscroni (Aninoasa), ceremoniile care au macat Ziua Eroilor Neamului și praznicul sfintei sărbători a Înălțării Domnului.

aninoasaeroi1

La eveniment, alături de primarul Nicolae Dunca, au participat numeroși localnici. De o emoție aparte a fost prezența unor mici vlăstare de momârlani autentici, a căror bucurie ce li se citește în priviri și a căror mândrie în afișarea tradiționalului port popular sunt dovada clară că jertfa înaintașilor nu a fost în zadar.

”Trăiesc aceleași emoții în fiecare an la ceremoniile pe care le organizăm la Aninoasa cu prilejul Zilei Eroilor, încă din vremea când eram copil și învățam la școală despre luptele din Defileul Jiului și despre eroismul soldaților care au luptat pe frontul Carpaților în Marele Război Mondial din 1916-1918. Emoțiile mi-au fost dublate anul acesta de acești copii minunați care au ținut să fie alături de noi la acest eveniment de suflet din viața comunității noastre, demonstrând o dată în plus faptul că Ziua Eroilor rămîne, arc peste timp, un simbol al istoriei, credinței și tradițiilor în orașul Aninoasa”, ne-a declarat Nicolae Dunca, primarul orașului Aninoasa.