Gerom a găsit „culoarul” spre fântânile arteziene

Gerom Internaţional Petroşani a câştigat mii de lei din întreţinerea fântânilor arteziene din Petroşani. Atenţie, însă, întreţinere nu înseamnă şi lucrări de reparaţii, care sunt taxate şi facturate separate.
13957979
Potrivit directorului executiv al Direcţiei Administrarea Domeniului Public şi Privat din Primăria Petroşani, Daniel Vişan, în întreţinere intră pornirea, oprirea şi reglarea fântânilor arteziene din Petroşani. Şi, pentru că a găsit, din câte se pare, „robinetul magic”, Gerom International Petroşani, societate controlată de ex-prefectul de Hunedoara Aurelian Serafinceanu, a primit mii de lei din bugetul public. Datele oficiale,  comunicate de directorul Daniel Vişan, arată că în 2013 firma a câştigat pentru „întreţinere fântâni arteziene” 6834 de lei. În 2014 suma a crescut la 8543 de lei, valoare care s-a menţinut şi în 2015.
Anul acesta s-a constatat că ar fi nevoie şi de nişte lucrări de reparaţii, care până acum se cifrează la valoarea de 49.846 de lei.
Gerom International este aceeaşi firmă care a obţinut în instanţă, e drept deocamdată doar pe fond, restituirea garanţiei de bună execuţie pentru o lucrare pe care şi-a adjudecat-o de două ori şi nu a finalizat-o niciodată. Este vorba despre construcţia mini-hotelului de lângă Colegiul Economic „Hermes” din Petroşani, din care există doar puţin mai mult decât fundaţia, iar garanţia în valoare de peste 84.000 de lei trebuie să o returneze Primăria Petroşani şi reprezentanţii unităţii de învăţământ.
Gerom International este mai cunoscută prin prisma relaţiilor contractuale avantajoase derulate de-a lungul anilor cu unităţile miniere din Valea Jiului, fie prin CNH, SNH sau CEH, şi este, de asemenea, firma care a cerut strămutarea dosarului în care se judecă insolvenţa companiei energetice.


Drept la Replica

Referitor la articolele dvs identice publicate pe site-urile avantulliber.ro sub titlul «GEROM A GĂSIT „CULOARUL” SPRE FÂNTÂNILE ARTEZIENE» si pe gazetadedimineata.ro sub titlul «Gerom International, de la afaceri cu utilaj minier, la “robinetul magic” al fântânilor arteziene din Petroşani» va rugam sa publicați de asemenea dreptul nostru la replica formulat conform celor ce urmează.

În textul publicat am identificat mai multe erori (voite sau din necunostiinta de cauza) pe care ne voim nevoiti sa le corectam pentru a nu duce in eroare cititorii dumnevoastra. Astfel: in loc de termenul „a castigat” pe care il folositi in fraza „Datele oficiale, comunicate de directorul Daniel Vișan, arată că în 2013 firma a câştigat pentru „întreținere fântâni arteziene” 6834 de lei. În 2014 suma a crescut la 8543 de lei, valoare care s-a menținut și în 2015” era corect sa utilizați formularea „a obținut venituri” pentru ca este o mare diferența gramaticala, contabila cat și de esența intre cei doi termeni.

De asemenea, referitor la garanția de buna execuție aferenta Mini-hotelului de pe langa COLEGIU HERMES constituita în baza contractului nr. 5/6053/17.04.2008, va comunicam următoarele:

• garanția de buna execuție nu face referire la întreaga construcție ci doar la părțile construite, executate conform Situațiilor de Lucrări;

• lucrările executate au fost recepționate, acceptate la plata și decontate;

• garanția de buna execuție aferenta lucrărilor constituite a expirat;

• garanția de afla în contul deschis la Trezorerie de Gerom Internațional SA, deci nu primăria sau reprezentanții unității de învățămînt trebuie sa restituie garanția.

Credem ca este normal ca o garanție de buna execuție care a fost constituita pentru unele lucrări pentru care conform contractului încheiat intre parți a expirat perioada de garantare (și nu au fost ridicate niciun fel pretenții referitoare la execuția acestora), aceasta garanție sa reintre în posesia titularului de drept.

Va mulțumesc anticipat.

Administrator

ec. Leca Andrei Raou

[slideshow_deploy id=’17636′]