Sindicatul „Noroc Bun” gata să se lupte în instanță cu CEH pentru disponibilizări

Sindicatul „Noroc Bun” este decis să acționeze în instanță administrația Complexului Energetic Hunedoara dacă va pune în aplicare disponibilizările de personal fără protecție socială.
mineri_libertatea_ro_71082900
„Având în vedere notificarea transmisă de către administrația CEH organizației noastre, Sindicatul ,, Noroc Bun „, cu privire la intenția de a disponibiliza un număr de 825 de persoane, poziția noastră este următoarea: Sindicatul,, Noroc Bun ” se opune disponibilizărilor de personal în condițiile în care nu se respectă prevederile CCM cu privire la protecția socială prin plăți compensatorii. În acest sens vom acționa în instanța de judecată CEH”, a anunțat liderul sindicatului „Noroc Bun”, Adrian Jurca. 
Complexul Energetic Hunedoara pregăteşte disponibilizări de personal, care ar urma să fie operate la începutul toamnei. Restructurarea ar urma să afecteze 840 de persoane, deopotrivă din domeniul minier şi energetic.
Disponibilizările ar urma să fie operate la începutul toamnei, dacă vor trece toate etapele legale.
De precizat că, la plecarea din sistem, angajaţii nu vor beneficia de salarii compensatorii, ci doar de ajutor de şomaj şi venit în completare, drepturi prevăzute de Ordonanţa 36 şi Hotărârea de Guvern de modificare a OGR 36, prin care a fost inclus şi CEH în prevederile legale.
[slideshow_deploy id=’17217′]