Deputatul Cristian Resmeriță s-a ținut de cuvânt: legea grupelor de muncă a fost adoptată de Camera Deputaților

Activitatea parlamentară a deputatului PSD de Valea Jiului, Cristian Resmeriță se încheie cu succes. Un succes generat nu doar de câștigarea alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Lupeni, ci mai ales prin faptul că ultimul dar și cel mai important proiect legislativ asumat de Cristian Resmeriță în fața locuitorilor Văii Jiului a trecut cu bine proba votului final în Camera Deputaților.
cristian-camera
Astăzi, deputații au votat pentru adoptarea Proiectului legislativ nr. 614/2015 pentru modificarea art.65 și art. 67 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii și stagiul complet de cotizare pentru cei care au realizat stagii de muncă în condiții de muncă speciale, aici încadrându-se cei care au lucrat în minerit (grupele I și II de muncă) dau și cei care au licrat în zona I si II de radiații, se modifică de la 30 de ani la 20 de ani.
”Este o mare bucurie pentru mine faptul că am reuşit să îmi închei mandatul de deputat, respectându-mi toate promisiunile faţă de cei care m-au trimis în Parlament.  Modificarea stagiului de cotizare pentru mineri a fost o ultimă promisiune făcută, pentru care am dus o luptă grea, dar astăzi s-a dovedit că ea a fost, în cele din urmă, îndeplinită. Mulţumesc pe această cale colegilor mei deputaţi din județul Hunedoara, colegilor deputaţi şi senatori din ţară pentru sprijin, le mulțumesc tuturor celor care au înţeles importanţa acestei modificări pentru cei care au lucrat în condiţii grele, așa cum  le mulţumesc  tuturor celor care au avut încredere în mine”, ne-a declarat deputatul Cristian Resmeriță.
Istoria acestui succes parlamentar obținut de deputatul Cristian Resmeriță începe încă din anul 2012 când acesta a initiat mai multe acte normative  pentru modificarea art. 56 dinLegea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice , după ce, în data de 20 septembrie 2010, când la conducerea Camerei Deputatilor se afla Roberta Anastase, printr-o fraudă grosolană, PD-L a reuşit să adopte Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Proiectul adoptat la vremea respectivă prin art, 56 alin (5) făcea o nedreptate în special minerilor, parafând că stagiul complet de cotizare pentru persoanele prevăzute la alin( 1)  din lege, acolo unde se încadrează şi cei care au lucrat in minerit,se modifica de la 20 de ani la 30 de ani.
deputati-vj
Deşi ministrul liberal Mariana Câmpeanu a refuzat în mod repetat, să avizeze în mod pozitiv proiectul legislativ inițiat de deputatul de Valea Jiului pentru a repara greșeala făcută în 2012, Cristian Resmeriţă a continuat lupta şi, având dincolo de argumentele legislative și susținerea oamenilor, dovedită printr-o listă cu peste 12000 de semnături din Valea Jiului,  a solicitat sprijinul colegilor deputaţi şi senatori pentru modificarea legii, făcând apel la unitate pentru îndreptarea acestei nedreptăţi, care afectează atât minerii căt şi siderurgiştii şi pe toţi cei care au lucrat în condiţii grele.
Acum legea grupelor de muncă a fost adoptată de Camera Deputaților, for decizional, prin votul majoritar al unui număr de 243 deputati care au votat ”pentru” și urmează a fi trimistă Președintelui României, în vederea promulgării, după care zeci de mii de pensionari vor putea cere recalcularea pensiilor, în conformitate cu noile prevederi legale.
[slideshow_deploy id=’13835′]