Câți bani s-au alocat pentru turism?

Trei domenii schiabile ar fi trebuit să se dezvolte în Valea Jiului, la Petroșani, Vulcan și Lupeni. Proiectele au fost începute cu ani în urmă, au fost alocate și fonduri, dar insuficiente.

t_DSC_0578

Reprezentanții Ministerului Economiei arată, defalcat cât a primit fiecare primărie.

“Consiliul Local Petroşani în implementarea proiectului “schi în România, municipiul Petroşani”, începând cu anul 2009. până în prezent, Autoritatea Naţională pentru Turism a plătit către Consiliul Local Petroşani, în conformitate cu actele normative în vigoare la momentele respective şi al contractelor dintre fostul Minister al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Consiliul Local Lupeni, suma de 25.889.000 lei”, arată reprezentanţii Ministerului Economiei, Comerţului şi a Mediului de Afaceri.

La Lupeni suma alocată este mai mare, însă aici proiectul este de mai mică anvergură decât cel de la Petroşani

“Consiliul Local Lupeni în implementarea proiectului “Schi în România, staţiunea Straja” începând cu anul 2011. Până în prezent, Autoritatea Naţională pentru Turism a plătit către Consiliul Local Lupeni, în conformitate cu actele normative în vigoare la momentele respective şi al contractelor dintre fostul Minister al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Consiliul Local Lupeni, suma de 36.997.000 lei”, se arată în acelaşi raport.

Straja şi Pasul Vâlcan ar fi trebuit să fie unite prin instalaţii de transport pe cablu şi pârtii de schi. Nici acest proiect nu a fost dus la final.

“Consiliul Local Vulcan în implementarea proiectului “Schi în România, oraşul Vulcan” începând cu anul 2009. Până în prezenz, Autoritatea Naţională pentru Turism a plătit către Consiliul Local Vulcan, în conformitate cu actele normative în vigoare la momentele respective şi al contractelor dintre fostul Minister al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Consiliul Local Vulcan, suma de 48.051.000 lei”, mai arată reprezentanţii ministerului de resort.

[slideshow_deploy id=’17636′]