Primăria Lupeni și Apa Serv Valea Jiului sunt gata să demareze ample proiecte pentru apă și canalizare în municipiul Lupeni

Inundațiile de la mijlocul lunii iunie, au generat o firească decizie a autorităților publice locale din municipiul Lupeni de a căuta soluții pentru una dintre problemele cele mai strngente cu care se confruntă această localitate: canalizarea.

lupeni-asvj

În acest sens, astăzi la sediul Primăriei municipiului Lupeni a avut loc o întâlnire informală între reprezentanții municipalității din Lupeni, în frunte cu primarul Cristian Resmeriță, pe de o parte, și cu conducerea operatorului regional de apă și canalizare din Valea Jiului, de cealaltă parte, delegația Apa Serv fiind condusă de directorul general Costel Avram.

”Am primit o veste bună și una de natură să ne creeze unele dificultăți legate de alte programe de infrastructură pe care le avem demarate în municipiul Lupeni. Vestea bună pe care ne-au adus-o cei de la Apa Serv este aceea că, în noul program de investiții europene care se află deja în etapa de aprobare a finanțării, nu mai puțin de 9 milioane de euro sunt alocați pentru investiții în modernizarea și extinderea sistemul de canalizare și alimentare cu apă potabilă din municipiul Lupeni. Lucrările la acest megaproiect, care va transforma Lupeniul într-un adevărat șantier, dar care ne vor ajuta să depășim problemele legate de sectorul de apă și canalizare pentru următorii cel puțin 30-40 de ani, ar putea începe cel mai devreme la începutul anului viitor. Vestea mai puțin bună este aceea că noi, la Lupeni, am demarat deja un program amplu care prevede asfaltarea unui număr foarte mare de străzi, trotuare și alei din aproape toate zonele orașului, iar pe multe dintre acestea se află trasate coloanele de apă și canalizare care urmează a fi realizate pe proiectul Apa Serv”, spune primarul Cristian Resmeriță.

lupeniasvj1

Acesta arată că nu dorește, sub nici o formă, ca administrața locală să facă asfaltări ”ca la carte” pe care, peste câteva luni, cei de la Apa Serv să fie nevoiți să le distrugă pentru a implementa proiectul european de modernizare a rețelelor de apă și canalizare. Vom căuta soluții, împreună cu domnul director Costel Avram și echipa de la Apa Serv, ne vom întâlni și ne vom consulta și cu cetățenii, pentru că în mod firesc, întâi trebuiesc realizate lucrările de canalizare și abia apoi cele de asfaltare, dacă vrem ca lucrurile să fie făcute așa cum trebuie”, explică primarul Cristian Resmeriță.

Acesta spune că, probabil, vor fi găsite soluții pentru ca primele lucrări de asfaltare din proiectul deja aprobat de Consiliul local și Primăria Lupeni, programate deja pentru acest an, să fie executate în acele locuri în care ele vor fi cât mai puțin sau deloc afectate de viitoare lucrări realizate de Apa Serv. ”Mă bucur că găsim, iată, un dialog necesar cu primarul Resmeriță și administrația de la Lupeni, pentru că împreună dorim să facem în așa fel încât, prin noile fonduri europene de care va avea parte Apa Serv-ul, să putem realiza un nou sistem de alimentare cu apă și canalizare în municipiul Lupeni dar, în același timp, să nu punem în pericol alte  investiții de infrastructură pe care noua adminisrația locală din Lupeni le are în program. Cert este că specialiștii Apa Serv și cei ai Primăriei Lupeni vor căuta cele mai bune soluții, așa cum cert este că atât eu, cât și domnul primar Cristi Resmeriță, avem toată deschiderea și tot intersul de a face lucrurile în așa fel încât, într-un final, cei mai mulțumiți să fie cetățenii municipiului  Lupeni”, a declarat și Costel Avram, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.

În altă ordine de idei, până la demararea acestor lucrări de apă și canalizare care n-au mai fost realizate în Lupeni de aproape o jumătate de secol, conducerea Apa Serv Valea Jiului s-a angajat să realizeze o serie de reparații imediate, în zone în care acestea se impun de urgență, dat fiind problemele generate de ineficiența sistemului de canalizare.

Tototdată, Primăria Lupeni, în parteneriat cu Apa Serv și cu Consiliul județean Hunedoara, vor demara în perioada imediat următoare, o serie de investiții din fonduri proprii care vizează racordarea stațiunii turistice Straja Lupeni, dar și a câtorva străzi din zona Școala 3 – stația de îmbarcare telegonolă, la rețeaua publică de canalizare.

[slideshow_deploy id=’19869′]