Politia Rutiera Hunedoara, o noua razie pe toate drumurile din judet

În data de 01.07.2016, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, împreună cu inspectori de trafic din cadrul I.S.C.T.R., au desfăşurat acțiune cu efective mărite  pe principalele artere rutiere din judeţ (DN7, DN 66 şi DN76).

DSC_0032

Scopul acţiunii l-a constituit verificare respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane și circulația pe drumurile publice. Prin această acţiune, poliţiştii au urmărit reducerea victimizării prin accidente rutiere în care pot fi implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane efectuat prin curse regulate și ocazionale.

În intervalul orar 06.00-10.00, poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pentru control, 165 de autovehicule de transport persoane, iar 88 dintre conducătorii auto au fost testaţi alcoolscopic. Din păcate, în urma testării, cu privire la unul dintre conducătorii s-a stabilit că a consumat băuturi alcoolice. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, din municipiul Orăștie, a fost depistat în trafic de către poliţişti, pe raza municipiului Orăştie, în timp ce efectua transport public de persoane în cursă regulată, cu un microbuz, în timp ce avea o concentraţie de 0,19 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.125 lei, dispunându-se totodată și suspendarea dreptului de a  conduce autovehicule pentru 90 de zile.

DSC_0044

În urma acțiunii au fost aplicate 50 sancţiuni contravenţionale, dintre care 37 amenzi au vizat diferite încălcări ale normelor rutiere de către conducători auto care efectuau activităţi de transport de persoane (folosirea telefonului mobil la volan, neportul centurii de siguranţă etc.), iar 13 amenzi au fost aplicate în baza H.G. 69/2012, privind rutier de mărfuri şi persoane (cele mai frecvente abateri fiind cele vizând depăşirea capacităţii de transport, lipsa documentelor prevăzute de lege ori neeliberarea biletului de călătorie etc.).

Astfel de activităţi vor avea loc şi în perioada următoare, în scopul asigurării unui climat de siguranţă rutieră şi a reducerii numărului de evenimente rutiere în care pot fi implicate autovehicule de transport public de persoane.

Notă:  Fotografiile realizate la acţiune au un caracter pur ilustrativ şi nu reprezintă cazuri ale conducătorilor auto sancţionaţi contravenţional.

[slideshow_deploy id=’13837′]